(γράφει η Σοφία) 

Το προσωπικό ωροσκόπιο του κάθε ανθρώπου είναι το δακτυλικό του αποτύπωμα στο σύμπαν τη στιγμή της γέννησής του, το οποίο θα τον ακολουθεί  σε όλη του τη ζωή.
Όπως μετακινούνται οι πλανήτες με το χρόνο, άλλοι πιο  αργά (Πλούτωνας, Ποσειδώνας, Ουρανός) και άλλοι πιο γρήγορα
(Άρης, Αφροδίτη, Ερμής), επηρεάζουν αναλόγως το σύμπαν και το ωροσκόπιο του καθενός.
Η επιρροή των πλανητών στους ανθρώπους και σε λαούς ολόκληρους είναι πιο έντονη όταν οι πλανήτες έρχονται σε κόντρα μεταξύ τους ή όταν βρίσκονται σε ταυτόσημη τροχιά. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ενέργειες που οι πλανήτες εκφράζουν πολλαπλασιάζονται δημιουργώντας ένα τσουνάμι ατελεύτητων διαδοχικών αντιδράσεων που κλιμακώνονται ανάλογα με τις όψεις, από το απόλυτο καλό έως το απόλυτο κακό. Το σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν εποχές νηνεμίας και εποχές φόρτισης, για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας ή καταγωγής.
Στον κάθε άνθρωπο θα παρουσιαστούν εποχές ευνοϊκές κατά τις οποίες καλείται να διαχειριστεί  πληθώρα ευκαιριών και εποχές όπου θα πρέπει απλά να φρενάρει, να αφουγκραστεί, να αξιολογήσει, πιθανώς να αλλάξει πορεία για να μπορέσει να συνεχίσει το ταξίδι του.
Ακόμα μία έντονη επιρροή που δέχεται ο άνθρωπος από το σύμπαν είναι η ενέργεια που περικλείει το φεγγάρι και που κατά τη διάρκεια της πανσελήνου ελευθερώνεται και έρχεται στο απόγειό της. Η Σελήνη σχετίζεται με τον εσωτερικό μας κόσμο, με την ψυχή, με το παρελθόν και με τα συναισθήματα μας.
Στις 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η  Πανσέληνος των Λουλουδιών, όπου η φύση ολάκερη ανθοφορεί και διαχέει τα αρώματα της, από την 17η μοίρα του άξονα Ταύρου/Σκορπιού. Ο αποσυμβολισμός μίας Πανσελήνου σε άξονα σταθερών ζωδίων γης/νερού είναι λογική και ευαισθησία, υπομονή και φιλοδοξία, πρακτικότητα, τέλος εποχής, αλλά και αναγέννηση.
Η Πανσέληνος αυτή μας παραπέμπει σε συναισθήματα ανομολόγητα και σε ευσεβείς πόθους. Μας παροτρύνει να σκάψουμε βαθιά μέσα μας, να απελευθερώσουμε  ό,τι μας βαραίνει ή αναστέλλει την πρόοδο μας και τελικά εμείς οι ίδιοι να απελευθερωθούμε.
Μία δυσκολία θα φανερώσει μία κρυμμένη ευκαιρία, ένα πρόβλημα θα μας ενδυναμώσει, ένα εμπόδιο θα ανοίξει μία διαφορετική δίοδο και όλα αυτά θα μας εξελίξουν μοιραία.
Η Πανσέληνος του Μαΐου 2020 ευνοεί περισσότερο Αιγόκερους, Καρκίνους, Παρθένους, και Ιχθύς του β’ δεκαημέρου παρέχοντας ευκαιρίες μασκαρεμένες ή μη για ανέλιξη σε όλους τους τομείς της ζωής.
Η Ελλάδα φανέρωσε τον «ήρωα» που κρύβει μέσα της, πολέμησε και πολεμάει κατά του Κορονοϊού όπως ο Ελληνας γνωρίζει, απελευθερώνοντας κρυμμένα αλλά υπαρκτά αποθέματα δύναμης και ψυχής.
«Μόνο μία αρχή θα σε εμψυχώσει. Η αρχή ότι κανένα κακό δεν κρατά για πάντα ούτε για πολύ» 
(Επίκουρος)
Σοφία Αγαπητού
Προηγούμενο άρθροΟι εξελίξεις με το στίγμα της Αστρολογίας
Επόμενο άρθροΠαρατηρήσεις (Μαΐου) για τις μέρες μετά τις 12/5/2020
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here