(γράφει η Marie-Denise)

Είναι ο Άρης: ο πολεμοχαρής (παραδοσιακά), ο γρήγορος, ο αυθόρμητος, ο εγωιστής, ο κατακτητής, ο ηγέτης, ο ξεροκέφαλος, ο θερμόαιμος, ο επιπόλαιος ενίοτε, ο αθλητής.

Όμως αυτός ακριβώς ο φίλος μας από τις 4/10/2019 έως και τις 18/11/2019 διελαύνει σε ένα ζώδιο που “ανήκει” στην Αφροδίτη πρωτίστως…

Του  γράφω ένα γράμμα, όπως θα έγραφα σε κάθε φίλο / φίλη με έναν Άρη στο Ζυγό:

Πού πας, φίλε μου; με τι κουράγιο να πολεμήσεις, με ποια καρδιά να επιτεθείς και να διεκδικήσεις, πού να ‘ βρεις θάρρος να τσακωθείς να ξεσπαθώσεις, να βγάλεις τα θέλω σου όπως “θα” ήθελες…

“Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος”, λέει το ρητό. Συνεπώς, με τον Άρη στο Ζυγό, μπορείς κάλλιστα:

  • αντί να τσακωθείς, να φροντίσεις να “περάσεις” σε πολιτισμένο κλίμα αμοιβαιότητας, με το γάντι, οτιδήποτε θες ως ζητούμενο. Διπλωματία το λέμε αυτό.
  • αντί να στενοχωριέσαι που δεν μπορείς να ασχοληθείς με επικίνδυνα σπορ, να ασχοληθείς με οτιδήποτε άλλο δύνασαι, όπως για παράδειγμα οτιδήποτε συνδυάζει το σπορ με την τέχνη, πχ. ρυθμική γυμναστική / χορός!
  • αντί να βγάζεις ηττοπαθείς συμπεριφορές και δήθεν τάχα μου “εγώ κάνω πίσω και θυσιάζομαι για να ικανοποιηθείς εσύ” ή “εγώ σωπαίνω για να μη ραγίσει το ποτήρι”, θυμήσου πως είναι καλύτερο επί τόπου να μιλήσεις, να διεκδικήσεις, να δράσεις προς την κατεύθυνση που κρίνεις ότι επιθυμείς, ακόμα κι αν αυτή δεν είναι αρεστή στον περίγυρο, ακόμα κι αν επέλθει διαφωνία. Γιατί, πίστεψέ με, α) αν δεν σπάσεις αυγά, δεν θα κάνεις ομελέτα και β) εσύ φοβάσαι μήπως ραγίσει το ποτήρι και τελικά – αργότερα- το ίδιο ποτήρι θα σου μείνει  κομμάτια στα χέρια…

Θυμήσου πως ο ρομαντισμός, η αρμονία, η ευγένεια, η γλυκύτητα, αλλά και η αναζήτηση της ισορροπίας είναι αρετές. Μην τα βιώνεις, λοιπόν, κάποιες φορές, ωσάν να ήταν “δεινά” που σου καταστρέφουν το ίματζ, γιατί δήθεν δεν είσαι το “δύσκολο άτομο” που θα εκτιμούσαν οι άλλοι. Αυτό μάλλον κουβαλιέται σαν σύμπλεγμα και σε στοιχειώνει. Σου προτείνω να αναγνωρίσεις τις θετικές σου ποιότητες και να τις πας σε ακόμα υψηλότερη πίστα αναζητώντας άτομα που απλά θα τις εκτιμούν και θα τις εξυψώνουν αντίστοιχα. Κοινώς, μην ξεχνάς: οι άλλοι θα σε χρησιμοποιήσουν, στο βαθμό που εσύ θα το επιτρέψεις. Δικά σου είναι τα όρια…της όποιας δικαιοσύνης ή αδικίας απέναντί στο άτομό σου.

Οκ, μια βιασύνη ή επιπολαιότητα ή ένα “νεύρο” βρε αδελφέ, το έχεις σε θέματα γάμου / σχέσεων / συνεταιρισμών. Που σημαίνει πως ένα σημαντικό χωρισμό δεν τον αποφεύγουμε σε αυτή τη ζωή με τον Άρη στο Ζυγό. Το μυστικό για αποφυγή προβλημάτων; μη βιάζεσαι, γιατί θα σκοντάψεις!

Επίσης σημαντικό: αφού το βλέπεις. Δεν το πας πάντα “ορθά”. Ενίοτε λοξοδρομείς. Που σημαίνει πως δεν είναι κακή ιδέα να προνοείς για να αποφύγεις με κάθε τρόπο την εμπλοκή σου με νομικές διενέξεις. Μπέρδεμα και ζόρι. Καλύτερα μακριά. Εκτός αν το πας και φαίνεται (αυτό θα φαίνεται και στον προσωπικό αστρολογικό χάρτη) προς το επάγγελμα του Δικηγόρου ή του Διαμεσολαβητή. Εδώ θα με βρεις σύμφωνη. Το σωστό να λέγεται!

Δεν σου αρέσει η νομική; κανένα πρόβλημα! κάτι σε τέχνη; κάτι σε ομορφιά;

Υγ.1. Μίλα λιγότερο, πράξε περισσότερο.

Υγ.2. Μην το παίζεις επί μακρόν Παναγία και Μαρία Τερέζα και στο τέλος βγαίνεις με κόκκινο ζητώντας τα ρέστα για επιλογές που εσύ έκανες, γιατί δεν είναι φρόνιμο – χάνεις το δίκιο σου.

Υγ.3. Κάνε σωστή διατροφή για να μην έχεις θέματα φυσικής κατάστασης που θυμίζουν Αφροδίτη (ουροποιητικό / νεφρά).

Σε αγαπώ, Άρη στο Ζυγό, ακόμα κι αν με κουράζεις κάποιες φορές. Με κουράζεις που φοβάσαι και δεν έχεις διαβάσει καλά το ποίημα του Καβάφη (“Περιμένοντας τους Βαρβάρους”).

…έχεις όμως κι εκείνη την Αφροδίτη, μέσα σου!

Marie-Denise

Προηγούμενο άρθροΑφροδίτη του Έρωτα και του Αντέρωτα
Επόμενο άρθροΕρμής στο Σκορπιό (τον γλυκό μου…!!!)
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Επίσης, είμαι πτυχιούχος Νομικών σπουδών από τη Νομική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έχω ολοκληρώσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εγκληματολογική Ψυχολογία (MSc in Forensic Psychology) στο πρόγραμμα του UCLan. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr, το womannow.gr, το enikos.gr. Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr κι ενίοτε με το daisy.gr διατηρώντας μια μετρημένη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.