(γράφει η M.D.)

Μια πανσέληνος στον Κριό θυμίζει πάντα συμβολικά έννοιες όπως η μάχη, η επιθετικότητα, ο εγωισμός, η πρωτοπορία, η έναρξη, ο αυθορμητισμός.

Τι γίνεται όμως, όταν το φεγγάρι βρίσκει κάπου να ,,,”κρατηθεί” – αν ιδωθεί μέσα στη συνολική πλανητική εικόνα;

Τότε μπορεί να δείξει πως, κάλλιστα, ορισμένοι/ες μπορούν να προχωρήσουν, μπορούν να φέρουν σε πέρας τα δημιουργικά, τα αυθεντικά τους σχέδια δρώντας με υπευθυνότητα, ρεαλισμό και πρόγραμμα, ακούγοντας τη φωνή της διαίσθησης ή της έμπνευσης και συνδυάζοντας αυτή τη φωνή με την αναγκαιότητα της εποχής.

Η πανσέληνος στον Κριό είναι μια ευκαιρία για τους Λέοντες και τους Τοξότες του β’ δεκαημέρου – και πιο πολύ για τους γεννημένους κ τις γεννημένες κοντά στις 8/8 & κοντά στις 8/12, αντίστοιχα – να εντοπίσουν τους ενδεδειγμένους τρόπους για να προχωρήσουν εποικοδομητικά, όποιο κι αν είναι το ζητούμενό τους. Παράλληλα, οι Υδροχόοι και οι Δίδυμοι του β’ δεκαημέρου – και πιο πολύ οι γεννημένοι/ες κοντά στις 5/2 & κοντά στις 6/6, αντίστοιχα- προωθούν τώρα πιο εύκολα τους στόχους τους κάνοντας τις απαραίτητες κινήσεις που θα τους οδηγήσουν στο ποθητό αποτέλεσμα.

Το ίδιο φεγγάρι, βεβαίως, δεν αποκλείεται να συμβολίζει μεγαλύτερη ψυχολογική φόρτιση, αλλά και εστίες έντασης στην καθημερινή εμπειρία των παρορμητικών (Κριών, Καρκίνων, Ζυγών, Αιγόκερων) με γέννηση στο β’ δεκαήμερο – κυρίως όμως εφόσον η γέννηση εμπίπτει κοντά στις 7/4, 9/7, 10/10, 7/1. Το θέμα είναι πως, ακόμα και γι αυτήν την κατηγορία στο ζωδιακό, οι εξελίξεις οδηγούν σε ξεσπάσματα, ξεκαθαρίσματα ή αποκαλύψεις μιας αλήθειας που τελικά μπορούν μεσοπρόθεσμα να εισφέρουν σε μια ποιοτικότερη βάση, πάνω στην οποία κάποιος θα προχωρήσει χωρίς αυταπάτες και παράλληλα να αναγκαστεί, ακόμα και μέσα από παροδική σύγχυση, να κατανοήσει την πραγματικότητα και να βαδίσει αναλόγως.

Η πανσέληνος στον Κριό, ένα ζώδιο που “μιλά” για δυναμικούς, καινοτόμους τρόπους ανανέωσης, αυτή τη φορά “προτείνει” όχι μόνο τον αντίποδα της επιθετικής επιβολής που είναι μάλλον η επιλογή της συνεργασίας και της εξεύρεσης αμοιβαίως καρποφόρων λύσεων. Αυτή τη φορά ίσως τονίζει εκ παραλλήλου την αξία που έχουν οι έννοιες της ψυχραιμίας, της εμπειρίας, της λογικής και της σύνεσης, πολύ περισσότερο όταν ενωθούν μ’ έναν τρόπο με μια φιλοσοφημένη αντίληψη της πραγματικότητας, με τη δημιουργική φαντασία και με ένα διαφορετικό κίνητρο δράσης: τον οιονεί “θάνατο” της κυριαρχίας του Εγώ, ενός “Εγώ” που μάλλον κάπου ενίοτε μπορεί φαινομενικά ως μονάδα να πρέπει να “βυθίζεται” για να μπορεί να αναδυθεί η δύναμη του “Εμείς”. Μια δύναμη που μπορεί να κινήσει βουνά, αρκεί και αυτή να μη διασκορπίζεται σε ένα απρογραμμάτιστο χάος ιδεών.

Προηγούμενο άρθροΆρης από τους Διδύμους σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύς
Επόμενο άρθροΟ Νοέμβριος 2022 αστρολογικά- γενική “γεύση”
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Επίσης, είμαι πτυχιούχος Νομικών σπουδών από τη Νομική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έχω ολοκληρώσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εγκληματολογική Ψυχολογία (MSc in Forensic Psychology) στο πρόγραμμα του UCLan. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr, το womannow.gr, το enikos.gr. Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr κι ενίοτε με το daisy.gr διατηρώντας μια μετρημένη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.