(γράφει η Marie-Denise)

Τα θέλεις όλα. Απολύτως. Δικά σου. Να ξέρεις ότι είναι μονίμως εκεί και ότι δεν πρόκειται να χάσεις το παραμικρό. Δεν μπορείς να ζήσεις μπροστά στη σκέψη ότι παίζει και να “χάσεις” κάτι δικό σου. Και πολύ περισσότερο, όταν αυτό έχει να κάνει με τον έρωτα.
Είσαι ικανή για όλα. Για τα καλύτερα, αλλά και για τα χειρότερα.
Γιατί αγαπάς. Ή μάλλον “τρελαίνεσαι” από αυτήν σου την αγάπη. Που δεν τη λες κι αγάπη έτσι απλά, γιατί η αγάπη στη δική σου περίπτωση έχει ένα μαύρο χρώμα που θυμίζει ένταση, πάθος, σκοτάδι και “θανατικό”. Ναι, “θανατικό”. Γιατί “πεθαίνεις” από έρωτα, αφού τη στιγμή που θα δοθείς, ξέρεις βαθιά μέσα σου – ή τουλάχιστον έτσι το βιώνεις- ότι πρόκειται να πονέσεις. Πολύ. Γιατί ψάχνεις αυτό το απόλυτο που πιθανώς υπάρχει, ενδεχομένως όμως και να μην υπάρχει.

Ζεις για το αντικείμενο του πόθου σου, αλλά εννοείται πως απαιτείς να ζει κι εκείνο για εσένα. Κι εκεί, αρχίζουν τα παρατράγουδα.
Παρατράγουδα που θυμίζουν έλεγχο, εξουσία, παιχνίδια δύναμης κι επιβολής, τεχνικές ψυχολογικών εκβιασμών, αλλά και σαφώς χειριστικές συμπεριφορές.
Θα δώσεις τα πάντα. Όμως θες παράλληλα τα πάντα κι αλίμονο αν αντιληφθείς ότι δεν υπάρχει αυτή η πρόθεση…
Υποφέρεις. Θες να νιώσεις το απόλυτο πάθος. Την ίδια στιγμή το απωθείς. Παγώνεις. Τι θα γίνει αν δεν πάει καλά;… αρχίζεις κι αντιπαθείς “τον άλλον” που σε κάνει να μπεις σε αυτό το loop.

Ποιος είναι αυτός που θα σε κάνει να μπερδευτείς έτσι; με ποιο δικαίωμα διαταράσσει την ψυχική σου ηρεμία; ας παραδοθεί, λοιπόν, στα δικά σου μέτρα και σταθμά. Ή ας “πληρώσει”, όπως εσύ θα κρίνεις κι όσο εσύ κρίνεις ότι αξίζει αυτή η “πληρωμή”.

Η αγάπη για σένα ισοδυναμεί με πάθος. Βαθιά ριζωμένα συναισθήματα. Αναντίρρητο έρωτα. Δέσιμο μέχρι το “τέλος”. Το κοινό τέλος. Που δεν αποκλείεται να σκηνοθετήσεις εσύ, φυσικά.

Δεν συγχωρείς την απιστία. Δεν συγχωρείς γενικώς το να μη σταθεί “ο άλλος” στο ύψος των δικών σου περιστάσεων.
Το πιο δύσκολο που σου βρίσκω είναι ότι ίσως πενθείς πριν το τέλος. Δεν ξέρω αν το υποψιάζεσαι ή αν το δημιουργείς τελικά αυτό το τέλος. Αν μη τι άλλο, όμως, δεν ζεις εύκολα ή ανέμελα το τώρα. Έχεις ήδη συντονιστεί στο τέλος- ίσως για αυτοπροστασία- πολύ πριν έλθει αυτό. Έτσι νιώθεις πιο ασφαλής. Ότι θα το αντέξεις. Γι αυτό έχεις προ πολλού φτιάξει και το σενάριο των δικών σου αντιδράσεων / συμπεριφορών / “ανταμοιβών” για το μετά.
Εμμονή. Ζήλια. Ανασφάλεια. Και πάθος. Κι εννοείται πως δεν θα πεις όχι σε κάτι που είναι δύσκολο, σχεδόν ή απολύτως αδιέξοδο. Αυτό θα σε μαγνητίσει περισσότερο όπως κι εσύ θα το τραβήξεις κοντά σου με μεγαλύτερη δύναμη και θα βαλθείς να το μπλέξεις στα δικά σου δίχτυα και να το κρατήσεις εκεί, γιατί “κρίνεις” ότι εκεί ανήκει. Κάπως έτσι μπλέκεσαι κι εσύ. Στα δικά σου δίχτυα.

Καχύποπτη, επιφυλακτική, προνοητική στο χρήμα ή δεκτική και στο χρήμα που προέρχεται από “πλουτώνιες” πηγές. Άριστη στα χρηματοοικονομικά, στην ψυχολογία, αλλά και – γιατί όχι;- στη διαχείριση μιας κληρονομιάς ή των χρημάτων που προέρχονται από “άλλους” (το ταίρι ή την οικογένεια). Άριστη – με τους ανάλογους συνδυασμούς του προσωπικού ωροσκοπίου- σε όλα τα επαγγέλματα που ζητάνε κάτι από γοητεία ή μαγνητισμό. Δεν συγκρίνεσαι εύκολα, γιατί είναι έμφυτο το ταλέντο αυτό του να γοητεύεις και μόνο με την παρουσία ή ένα βλέμμα σου. Ίσως γιατί πάντα ο απέναντι νιώθει πως υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να “φτάσει” σε εσένα.
Αφροδίτη στο Σκορπιό: μια Αφροδίτη σε αδύναμη θέση που μπορεί να δώσει τύχη υπό συνθήκες μέσα από το μεγάλο, παθιασμένο έρωτα, την ενασχόληση με επαγγέλματα που έχουν κάτι από Σκορπιό (οικονομολόγος / ψυχολόγος / ψυχίατρος / χρηματιστής / ντεντεκτιβ / επαγγέλματα της νύχτας / λογιστική), αλλά και τις κληρονομιές ή τα “δώρα”.
Μια Αφροδίτη η οποία, παράλληλα, μπορεί να φέρει καταστροφές μέσα από κόντρες στα κληρονομικά / στα κοινά οικονομικά, μέσα από χρέη ή μέσα από την “πτώση” του “άλλου” ο οποίος της έκανε τα δώρα.
Μια Αφροδίτη που υπόσχεται πως δεν υπάρχει πλήξη, γιατί απλούστατα στην πλήξη εκείνη απουσιάζει.
Μια Αφροδίτη που ζει το μοιραίο σε όλες του τις διαστάσεις.
Τη λένε αδύναμη, γιατί έτσι περιγράφουν τη θέση αδυναμίας της στο ζωδιακό, αφού η Αφροδίτη μπορεί να τα πει καλά με τις ποιότητες του Ταύρου.
Όμως, τελικά, μήπως περιγράφουμε έναν άλλο τρόπο δύναμης στην Αφροδίτη του Σκορπιού; γιατί…

…ποιος θα άντεχε όλα αυτά που εκείνη ζει κι αντέχει;…

Με την αγάπη μου

Marie-Denise

 

Προηγούμενο άρθροΕρμής στο Σκορπιό (τον γλυκό μου…!!!)
Επόμενο άρθροΜια Πλουτώνια Πανσέληνος…του Άρη(;;;)
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Επίσης, είμαι πτυχιούχος Νομικών σπουδών από τη Νομική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έχω ολοκληρώσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εγκληματολογική Ψυχολογία (MSc in Forensic Psychology) στο πρόγραμμα του UCLan. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr, το womannow.gr, το enikos.gr. Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr κι ενίοτε με το daisy.gr διατηρώντας μια μετρημένη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.