(γράφει η Σοφία Αγαπητού)

Η Αφροδίτη  από το ζώδιο του Ζυγού, ζώδιο «θέσης» για την Αφροδίτη, με τον αέρα της οικοδέσποινας, προσέφερε πιθανώς σε κάποιους τα ύψιστα αγαθά της αγάπης, μέσα σε κλίμα  αρμονίας και  γαλήνης. Αρμονία  στις συνεργασίες, αγάπη στις σχέσεις και γαλήνη στην  ψυχή των ανθρώπων.

Αποχαιρετώντας τον Ζυγό η Αφροδίτη, στις 8 Οκτωβρίου 2019,  θα βουτήξει στα βαθιά,  άγνωστα και ταραγμένα νερά του υδάτινου Σκορπιού. Ο Σκορπιός, ζώδιο «πτώσης» για την Αφροδίτη, αποτελεί  μία δύσκολη και απαιτητική θέση για την ευαίσθητη φύση της, η οποία θα παλέψει για να εξισορροπήσει της δικές της ποιότητες με εκείνες του Σκορπιού.

Ο Σκορπιός, αινιγματικός, ευφυής, απόλυτος, διαισθητικός, ενίοτε σκληρός, αντιφατικός και αδιάλλακτος, δοκιμάζει τις αντοχές του και δοκιμάζεται υπό την επήρεια της ρομαντικής Αφροδίτης. Σαν γνήσιο ζώδιο  του νερού είναι εξαιρετικά συναισθηματικός αφήνοντας τα φλογερά και  παθιασμένα συναισθήματα που τον διακατέχουν  να τον εξυψώσουν ή πνίγεται μέσα στην ίδια  τη θάλασσα των συναισθημάτων του οδηγούμενος από εμμονές ή συναισθηματικές εξαρτήσεις.  Ο Σκορπιός εκφράζει τη νικηφόρο σαγήνη και τη δύναμη της έλξης μέσω του έρωτα  και ενίοτε  χρησιμοποιεί  ως κρυφά όπλα τον έρωτα, το σεξ και την εξάρτηση που επιφέρουν σαν μέσο κατάκτησης του άλλου.                                                                                                                      Η Αφροδίτη στον Σκορπιό είναι ερωτική, παθιασμένη και άκρως αντιφατική, όπως ακριβώς μπορεί να γίνει ο έρωτας. Αντιφατικός. Εξυψώνει και γκρεμίζει. Ο Έρως και ο Αντέρως ή αλλιώς ο  Έρωτας και ο Αντέρωτας.

Ο  Έρωτας στην  Ελληνική Μυθολογία ήταν γιός της Αφροδίτης και του Ερμή. Ο προορισμός του ήταν να δίνει χαρές, αλλά και να σκορπάει  συμφορές οδηγώντας  το άτομο από την απόλυτη ευτυχία στην οδύνη, στην απόγνωση και στην απόλυτη δυστυχία. Παρουσιάζεται σαν ένα φτερωτό αγόρι με ξανθά μαλλιά και ανοιχτές φτερούγες, πασίγνωστο για την καλλονή του, όπως οι ομορφιές που χαρίζει ο έρωτας, αλλά συνάμα  σκληρό, γιατί αρέσκεται  να παίζει με τα θύματά του.

Ο  Αντέρωτας  ήταν γιός της Αφροδίτης και του Άρη, εκπροσωπούσε την ατυχή πλευρά του έρωτα και απεικονιζόταν με σκουρόχρωμα μαλλιά και διπλωμένες τις φτερούγες. Ο Αντέρωτας ονομαζόταν και Αλάστωρ ή Ολέθριος εξαιτίας των συμφορών  που σπέρνει, είτε  με την  μορφή της προδοσίας και την απόρριψης είτε ως τιμωρός για το αμάρτημα της μοιχείας.

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό  διαχέει  πάθος φλογερό και αχαλίνωτο  σαν κορύφωση της αντίφασης του Έρωτα και του Αντέρωτα. Έκσταση και οδύνη. Θάνατος και αναγέννηση. Διοχετεύστε το πάθος και τον μαγνητισμό του Σκορπιού δυναμικά στις  σχέσεις  και στις συνεργασίες σας, είτε ξεκινάτε κάτι καινούργιο, είτε θέλετε να  εδραιώσετε κάτι ήδη υπάρχον ή να το επεκτείνετε. Αξιοποιήστε αυτή τη δύναμη, γιατί η χλιαρότητα και ακόμη χειρότερα η αδράνεια σε καμία περίπτωση δεν βοηθάνε στην επίτευξη στόχων, ιδιαιτέρως σε  εκείνους που αφορούν στην Αφροδίτη.

Στις 20-25 Οκτωβρίου 2019 η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε ευνοϊκές όψεις με τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα και θα ευνοήσει αρκετούς Σκορπιούς, Καρκίνους, Ιχθύς, Παρθένους, Ταύρους και Αιγόκερους.

«Είναι για μένα πάντοτε ο Αμούρ ο ποταμός, ο Αμούρ ο Έρως.                                                                     Πάντα και πάντοτε θα ρέει ο Αμούρ και εντός και εκτός με την παντάνασσα ορμή του, όπως και χθες όπως και σήμερα, όπως και τώρα που πλημμυρίζει μέσα μου και ξεχειλίζει και μ’ αναγκάζει να κραυγάσω με όλη τη δύναμη των πνευμόνων μου: Αμούρ, Αμούρ» (Ανδρέας Εμπειρίκος)

Σοφία Αγαπητού

Προηγούμενο άρθροΔυο θετικά μηνύματα για τον Οκτώβριο 2019
Επόμενο άρθροΆρης στο Ζυγό (Οκτώβριος & Νοέμβριος 2019)
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here