(γράφει η Σοφία Αγαπητού)

Οι εξελίξεις με το στίγμα της Αστρολογίας

«Έστιν ειμαρμένα πάντα», είχε πει ο Ηράκλειτος. «Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον», έγραψε ο Πίνδαρος. Τα πάντα είναι προκαθορισμένα, γραμμένα δηλαδή τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό και παγκόσμιο επίπεδο. Φυσικά ο άνθρωπος δεν είναι άμοιρος ευθυνών (ατομικισμός, αλαζονεία, πόλεμοι, έλλειψη σεβασμού στο περιβάλλον κ.α.) και με την ελεύθερη βούληση δύναται να μεταβάλλει έως ένα βαθμό τη μοίρα του και να αλλοιώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Οι σημερινές εξελίξεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τα σημάδια της Αστρολογίας.

Στις 20 Μαρτίου 2020, ο Άρης συναντήθηκε σε σύνοδο με τον Δία στην 22η μοίρα του Αιγόκερω. Στις 23 Μαρτίου 2020, ο Άρης συναντήθηκε σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στην 24η μοίρα του Αιγόκερω.

Παρατηρούμε πως τέσσερις πλανήτες, συμπεριλαμβανομένου και του Κρόνου, έκαναν διέλευση στον Αιγόκερω και μάλιστα τρεις από αυτούς βρίσκονταν σε σύνοδο μεταξύ τους. Το γεγονός ότι ο Άρης και ο Πλούτωνας στο ζώδιο του Αιγόκερω βρίσκονταν σε έξαρση, τους κατέστησε παντοδύναμους με τη σύνοδο μεταξύ τους ακόμα πιο εκρηκτική. Από την άλλη, ο Δίας στο ζώδιο του Αιγόκερω βρίσκεται σε πτώση και εξαιτίας αυτού πασχίζει να αποδώσει τις ποιότητες του, οι οποίες λόγω ζωδίου δεν εκδηλώνονται ανεμπόδιστα παρά καταβάλλουν προσπάθεια για να αναδυθούν στην επιφάνεια.

Ο Αιγόκερως είναι ζώδιο γήινο και παρορμητικό. Θα φτάσει στην κορυφή μέσω της απομόνωσης. Ο Αιγόκερως, φιλόδοξος και εργατικός, από το ζενίθ του ζωδιακού κύκλου θα κατακτήσει τον στόχο του με εγκράτεια, με αυτοπειθαρχία, με ρεαλισμό, με επιμονή και με υπομονή.

Ο Δίας θεωρείται πλανήτης ευεργέτης. Συμβολίζει την τύχη, τη χαρά, την αισιοδοξία, τις μεγάλες προσδοκίες, την επέκταση και την εξέλιξη. Προικίζει τους ανθρώπους με τη δύναμη της ανάκαμψης και τους ωθεί στην αναζήτηση της αλήθειας. Ο Άρης συμβολίζει τη δύναμη, την ορμή, τη βία, τη διεκδίκηση, τον αυθορμητισμό, το ένστικτο της επιβίωσης, την ανδρεία, την αντοχή, τη δράση και φυσικά την αντίδραση. Η σύνοδος του Δία και του Άρη στον Αιγόκερω κατέστησε τις ποιότητες των δύο πλανητών υπερδιπλάσιες. Ο Δίας θα επεκτείνει, θα εξελίξει και ο Άρης βίαια, με ένταση, ορμή και δυναμισμό  «επεξέτεινε» τις ποιότητες του Δία και …οτιδήποτε βρέθηκε στο δρόμο του….εν προκειμένω τον ιό.

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης των μοιραίων εξελίξεων. Συμβολίζει την αλλαγή, την μετάλλαξη, την αλλοίωση, τη μεταμόρφωση, τη δύναμη, τον έλεγχο, τον μαγνητισμό, τις εμμονές και την κατάθλιψη. Ταυτίζεται με τις παρασκηνιακές πράξεις, με ίντριγκες, με το σκοτάδι και επιφέρει ένα τέλος που όμως θα σημάνει και μία νέα αρχή. Η σύνοδος του Άρη με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, εξήρε τις ποιότητες του Πλούτωνα, τη δίψα του για αλλοίωση, επέφερε ανασφάλεια, φόβο και μοναχικότητα και τροφοδότησε το πολεμικό ένστικτο του Άρη για διοχέτευση δύναμης και βίαιης αιματηρής (με θανάτους) επιβολής.

Στις 22 Μαρτίου 2020 ο Κρόνος μετέβη στο ζώδιο του Υδροχόου και στις 31 Μαρτίου 2020 ακολούθησε και ο Άρης. Άρης και Κρόνος συναντήθηκαν σε σύνοδο στην 0-1η μοίρα του Υδροχόου.

Ο Κρόνος θεωρείται ο Πλανήτης της εγκράτειας, της ευθύνης, του ρεαλισμού, της εργατικότητας και της οργάνωσης. Συμβολίζει τον χρόνο, συνδέεται με πρεσβύτερα άτομα, με την καθυστέρηση (χρονική), με τα εμπόδια, με τη δοκιμασία υπό τη μορφή της μαθητείας και για αυτό ταυτίζεται με την υπομονή, την πειθαρχία, την αυτοπειθαρχία, τον περιορισμό και την αναστολή. Ο Κρόνος στο ζώδιο του Υδροχόου βρίσκεται σε δυνατή θέση και οι ποιότητές του διοχετεύονται δυναμικά και απρόσκοπτα.

Ο Υδροχόος, είναι ζώδιο του αέρα και θεωρείται ο επαναστάτης του ζωδιακού κύκλου. Συμβολίζει την ανεξαρτησία, την ελευθερία, την πρωτοπορία, την εξέγερση και την αναμόρφωση. Εκκεντρικός και ιδιόμορφος, συνδέεται με τις τεχνολογικές εξελίξεις, το internet, την πολιτική, τους φίλους και τις ομάδες ανθρώπων γενικότερα.

Η σύνοδος του Άρη με τον Κρόνο στο ζώδιο του Υδροχόου, με τον Κρόνο να δρα ανεμπόδιστα διοχετεύοντας τη δύναμή του κάτω από την επιρροή του Άρη, σημαίνει ότι ο Κρόνος θέτει περιορισμούς, πειθαρχία, αυτοπειθαρχία, απομόνωση, εγκράτεια, οριοθέτηση, αναστολή και πολλές καθυστερήσεις. Συνιστά υπομονή και επιμονή, γιατί μέσα από την εγκράτεια και την πειθαρχία θα νικηθεί ο «αόρατος» ιός – εχθρός. Ο Άρης, ο θεός του πολέμου, με θάρρος, ορμή, μαχητικότητα και ανδρεία επαναστατεί και μάχεται για την ελευθερία του Κοινωνικού συνόλου στην οποία αποσκοπεί ο Υδροχόος, βρίσκοντας τροχοπέδη τον περιορισμό και την αναστολή του Κρόνου.

Στις 5 Απριλίου 2020 ο Δίας θα συναντηθεί σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στην 25η μοίρα του Αιγόκερω. Ο ευεργέτης Δίας, σε σύνοδο με τον Πλανήτη των μοιραίων εξελίξεων, θα μεγεθύνει την «ευχή» όλων μας για μετάλλαξη και μεταμόρφωση, η οποία θα επιτευχθεί με πειθαρχία, επιμονή, υπομονή, αυτοπειθαρχία και αυτοπεριορισμό από το ζώδιο του Αιγόκερω. Επιβάλλεται όσο ποτέ η υπομονή, η αυτοπειθαρχία, η συνοχή και η αλληλοσυμπαράσταση και δειλά θα αχνοφέξει η ελπίδα.

«Χρόνους μας ταξιδεύει δε βουλιάξαμε, χίλιους καπεταναίους τους αλλάξαμε. Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε, μπήκαμε μέσ’ στα όλα και περάσαμε. Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα παντοτινό τον ήλιο τον ηλιάτορα.» (Οδυσσέας Ελύτης)

Σοφία Αγαπητού

Προηγούμενο άρθροΠροτάσεις για τα ζώδια μέχρι το τέλος Μαρτίου 2020
Επόμενο άρθροΠανσέληνος Μαΐου 2020
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here