(γράφει η Μαρία Κωνσταντίνου) 

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι όψεις πρέπει να πραγματοποιούνται μέσα σε έναν αστρολογικό χάρτη, ώστε να επιτύχουμε την επιθυμητή απώλεια βάρους ή πότε είναι η κατάλληλη περίοδος να ξεκινήσουμε μία διατροφή. Η συγκεκριμένη απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες μέσα σε ένα ωροσκόπιο και φυσικά τίποτε δεν γίνεται χωρίς την απαραίτητη συμβουλευτική από τους ειδικούς διατροφολόγους που κατευθύνουν με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, ώστε να έχουμε αποτελέσματα και υγεία!

Όσον αφορά στην αστρολογική θεωρία και τις τάσεις ενός προσωπικού ωροσκοπίου σε γενικές γραμμές:

καταρχάς, σε περίπτωση που έχουμε προσωπικούς ή τονισμένους πλανήτες την Αφροδίτη και Δία, μπορεί να έχουμε την τάση να βάζουμε εύκολα βάρος. Σε αντίθεση, σε περίπτωση που έχουμε τον Άρη και τον Κρόνο τονισμένους μέσα στο ωροσκόπιο μας, μπορεί να έχουμε την τάση να είμαστε πιο εγκρατείς ή πιο δραστήριοι με αποτέλεσμα να μην βάζουμε βάρος τόσο εύκολα.

Η Αφροδίτη συμβολίζει τους υδατάνθρακες, ο Άρης και ο Κρόνος τις πρωτεΐνες, ενώ ο Δίας τα λίπη.

Σε ένα ωροσκόπιο όψεις μεταξύ του Ήλιου και του Άρη επιταχύνουν τον μεταβολισμό, ενώ όψεις του Ήλιου με τον Κρόνο τον επιβραδύνουν.

Επιπλέον, τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα έχουν κατά κανόνα καλύτερο μεταβολισμό από τα ζώδια της γης και του νερού.

Παράλληλα, η σελήνη και οι όψεις που κάνει μέσα σε ένα ωροσκόπιο μας δείχνει τις συνήθειες που έχουμε γύρω από τη διατροφή μας, κατά πόσο τρώμε συναισθηματικά, πιθανές διατροφικές διαταραχές, την τάση μας να τρώμε για συναισθηματική ασφάλεια, καθώς και την κατακράτηση υγρών. Γενικότερα, η Σελήνη, η Αφροδίτη και ο Ποσειδώνας σχετίζονται με τις διατροφικές μας συνήθειες και τις εξαρτήσεις μας.

Διελεύσεις του Δία και της Αφροδίτης από τον 1ο ή τον 6ο μας οίκο συνήθως μας δημιουργούν την τάση να παίρνουμε βάρος. Σε αντίθεση, η διέλευση του Άρη και του Κρόνου από τον 1ο ή τον 6ο οίκο μας βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Επιπλέον, η Σελήνη στο γέμισμα συνήθως ευνοεί την αύξηση βάρους, ενώ όταν η Σελήνη είναι σε χάση ευνοεί περισσότερο την απώλεια.

Προηγούμενο άρθροΝέα Σελήνη στον Υδροχόο – Φεβρουάριος 2021
Επόμενο άρθροΗ εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 αστρολογικά
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here