(γράφει η M.D.)

Σε προσωπικό επίπεδο-καθώς σε τούτη τη σελίδα δεν θα πραγματευτώ θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος και μάλιστα σχετικά με τη γεωπολιτική- ο Μάρτιος 2022 ξεκινάει αινιγματικά, καθώς παρατηρούμε μια υπερένταση η οποία δημιουργείται από τη μαθηματική απόσταση μεταξύ κάποιων πλανητικών σωμάτων, όπως ο Ήλιος, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας και ο Πλούτωνας. Παράλληλα, η σύνοδος Ερμή / Κρόνου φορτίζουν ενδεχομένως ακόμα περισσότερο την αινιγματική δυναμική, μια δυναμική της οποίας το αποτέλεσμα εξαρτάται τελικώς από τη στόχευση και τη διαχείριση των ανθρώπων: θα έχουν η στόχευση και η διαχείριση ως επίκεντρο τη δημιουργία και το ουσιαστικό κέρδος μέσα από φιλοσοφημένη σκέψη και ώριμη, ψύχραιμη επιλογή ή θα επικρατήσει η επιπολαιότητα και η ακραία έκφραση παθών που μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερο βάρος;

Ας τα δούμε όμως ένα ένα.

Μέχρι την Κυριακή, 6/3/2022, Αφροδίτη και Άρης διελαύνουν στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω συναντώντας τον Πλούτωνα στην 27η μοίρα του ζωδίου- η τελευταία αυτή συνάντηση κορυφώνεται στις 3/3-. Η νέα σελήνη πραγματοποιείται στις 2/3/2022 στους Ιχθύς- στην 12η μοίρα του ζωδίου-, ενώ την ίδια ημέρα ο Ερμής βρίσκεται σε σύνοδο με τον Κρόνο στην 18-19η μοίρα του Υδροχόου.

Φαίνεται πως για ορισμένους/ες το αστρολογικό γίγνεσθαι καταδεικνύει έντονες εξελίξεις σε συναισθηματικό / οικονομικό επίπεδο, για κάποιους άκρως θετικές και ανανεωτικές, για άλλους πιθανώς δύστροπες – αναλόγως του ατομικού ωροσκοπίου και των συντεταγμένων του. Στην ομάδα που αναμένει αυτήν την έντονη δυναμική κατατάσσω κυρίως όσους/ες έχουν γενέθλια πολύ κοντά στις: 2/3, 2/6, 4/9, 4/12, 17/4, 17/1, 19/7, 20/10.  Από την ομάδα αυτή θεωρώ πως οι Παρθένοι και οι Ιχθύες (με γέννηση αντίστοιχα στις 4/9 και στις 2/3) έχουν πιο εύκολα τον τρόπο να ελιχθούν / να αξιοποιήσουν τις όποιες αλλαγές συμβαίνουν τώρα προς όφελός τους. Γεγονός είναι ότι η εν λόγω νέα σελήνη μπορεί να δείχνει μεγάλους έρωτες, σπάνιο πάθος, αλλά και έντονα συναισθήματα που εμπεριέχουν τον πόνο ή την πικρία, την ίδια εποχή όπου άλλοι κερδίζουν κι άλλοι χάνουν πολλά χρήματα.

Η ίδια αστρολογική συγκυρία φέρει συμβολικά θετικά και ανανεωτικά μηνύματα για τους γεννημένους και τις γεννημένες πολύ κοντά στις 4/7, 4/11, 2/1, 2/5, καθώς οι εκπρόσωποι αυτής της ομάδας μπορούν να κινηθούν πιο αρμονικά ή / και αισιόδοξα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επαγγελματικά – οικονομικά / συναισθηματικά.

Η σύνοδος του Ερμή με τον Κρόνο ενδεχομένως “ενοχλεί” ιδιαίτερα κάποιους /ες με γέννηση πολύ κοντά στις 9/5, 11/8, 11/11, 8/2, 25/3, 25/6, 27/9, 26/12 μέσα από ειδήσεις / έγγραφα / παρεξηγήσεις / εκνευρισμούς / απαισιόδοξες σκέψεις / κακοδιαθεσία.

Από την άλλη πλευρά, η ίδια σύνοδος (του Ερμή με τον Κρόνο) θα μπορούσε να αποδειχθεί εποικοδομητική για όσους/ες (αντι)δράσουν στωικά, ώριμα, ψύχραιμα, ρεαλιστικά και έχουν αποφασίσει να δουλέψουν επικεντρωμένα, αλλά και σκληρά αποδεχόμενοι/ες τους (ενοχλητικούς) κανόνες του (όποιου) παιχνιδιού και σεβόμενοι/ες όρους και όρια που τίθενται…άνωθεν. Σε τούτη την ομάδα μάλλον ανήκουν οι γεννημένοι/ες πολύ κοντά στις 9/4, 11/12, 9/6, 12/10. 

Το Σάββατο, 5/3/2022 λαμβάνει χώρα η σύνοδος του Ήλιου με το Δία στην 14-15η μοίρα των Ιχθύων, μια σύνοδος πολλά υποσχόμενη ίσως, ιδιαιτέρως για όσους/ες έχουν γενέθλια πολύ κοντά στις 5/3, 5/6, 7/9, 7/12, 19/4, 21/7, 22/10, 19/1. Δεν ξεχνούμε, ωστόσο, ότι η τελική έκφανση μιας αστρολογικής παρατήρησης είναι άμεσα εξαρτώμενη από το προσωπικό ωροσκόπιο και το σύνολο των δεδομένων στην ανάλυσή του. Σε κάθε περίπτωση, η σύνοδος αυτή θα μπορούσε να σημάνει την ευκαιρία για επεκτάσεις, ταξίδια, σπουδές, τεκνοποίηση, άνοιγμα νέων οριζόντων σε επαγγελματικό / προσωπικό επίπεδο, με την αίσθηση πραγμάτωσης ονείρων. Η ίδια σύνοδος διαφαίνεται άκρως παραγωγική και θετική για τους γεννημένους/ες πολύ κοντά στις 7/7, 5/1, 7/11, 5/5. 

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, οι πρώτες ημέρες του Μαρτίου μπορούν να βοηθήσουν επικοινωνιακά / εμπορικά / διαπραγματευτικά πολλούς Κριούς, Τοξότες, Διδύμους και Ζυγούς με γέννηση στο τέλος του β’ και στην αρχή του γ’ δεκαημέρου. Επίσης, νέα ξεκινήματα με δημιουργική ορμή και αισιοδοξία μπορούν να αποδοθούν κάλλιστα στα σύμβολα, εφόσον συζητούμε για Ταύρους και Παρθένους με γέννηση μετά τις 14/5 και μετά τις 16/9, αντίστοιχα. Τέλος, δεν είναι λίγοι/ες οι Σκορπιοί και οι Ιχθύες με γέννηση αντίστοιχα μετά τις 16/11 και μετά τις 14/3, οι οποίοι/ες θα βρουν τα κατάλληλα “σημεία να πατήσουν”, ώστε να προχωρήσουν εποικοδομητικά προς την επίτευξη των στόχων που έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους.

Προηγούμενο άρθροΗ εβδομάδα της πανσελήνου του Φεβρουαρίου 2022 (14-20/2/2022)
Επόμενο άρθροΕβδομάδα πανσελήνου του Μαρτίου 2022
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Επίσης, είμαι πτυχιούχος Νομικών σπουδών από τη Νομική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έχω ολοκληρώσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εγκληματολογική Ψυχολογία (MSc in Forensic Psychology) στο πρόγραμμα του UCLan. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr, το womannow.gr, το enikos.gr. Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr κι ενίοτε με το daisy.gr διατηρώντας μια μετρημένη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ