Ερμής: σβέλτος και φτερωτός, σχετίζεται με τις διαδικασίες του λόγου (προφορικού τε και γραπτού), του εμπορίου, των μεταφορών και του μεταφορικού μέσου, της αντίληψης, των εγγράφων, των σεμιναρίων, αλλά και με τις αισθήσεις, την κίνηση και την οδήγηση, τα αδέλφια, τα ξαδέλφια, τον περίγυρο, τα νεανικά χρόνια και τη γνώση που αποκτάται στο σχολείο.

Στο ζώδιο του Κριού λαμβάνει χρώμα από τον Άρη και τις ιδιότητες του ζωδίου του Κριού, ήτοι γίνεται βιαστικός, αυθόρμητος, αλλά και ειλικρινής, ενίοτε δε επιθετικός και θρασύς. Η αντίληψη, η σκέψη, αλλά – δυστυχώς- και η αντίδραση είναι πολλάκις ακαριαίες, κάτι που σημαίνει πως- με τον Ερμή στον Κριό- έχουμε μπροστά μας έναν άνθρωπο ο οποίος πιθανότατα είναι έξυπνος, ωστόσο τείνει να μιλάει/ ν’ απαντάει πολύ πριν σκεφτεί τι θα έπρεπε να πει – ή πώς θα ήταν θετικό / αποδοτικό να εκφραστεί.

Ο Ερμής στον Κριό δείχνει άτομα που είναι συνήθως εύστροφα, αλλά δεν …πολυκουράζονται με την ουσιαστική ανάλυση ανθρώπων και καταστάσεων ούτε έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν στωικά για να συλλέξουν «με επιστημονικό τρόπο» τα στοιχεία που θα τους οδηγούσαν σε ασφαλή κι αντικειμενικά συμπεράσματα. Γι αυτό κάποιες φορές θα «κατηγορηθούν» για ιδιοτροπία ή για ισχυρογνωμοσύνη ή για επιθετικότητα ή τουλάχιστον για υποκειμενικό πνεύμα στην κρίση τους.  Οι κινήσεις τους, όπως και οι αποφάσεις είτε οι αντιδράσεις τους είναι συνήθως γρήγορες. Εξ αυτού του λόγου συναντούμε ανθρώπους με Ερμή στον Κριό που εύκολα έχουν ατυχήματα (λόγω βιασύνης / επιπολαιότητας στη χρήση εργαλείων ή στην οδήγηση). Άλλο τόσο, βέβαια, συναντούμε κι εκείνους που είναι πολύ γρήγοροι στο να συλλαμβάνουν ιδέες και να επιλύουν άμεσα τα προβλήματα!

Το άτομο με τον Ερμή στον Κριό διέπεται από νευρικότητα, την οποία μπορεί να διοχετεύσει θετικά ή αρνητικά, αναλόγως του τρόπου με τον οποίο θα γαλουχηθεί εξαρχής. Σε κάθε περίπτωση, μάλλον η λέξη υπομονή του ηχεί περίεργα στ’ αυτιά, όπως εξ’ άλλου και η έννοια της στωικότητας μπροστά σε οτιδήποτε τον / την ενοχλεί.

Δυνατά σημεία του Ερμή στον Κριό είναι σίγουρα η εντιμότητα- ευθύτητα, αλλά και η ικανότητα στο επιχειρείν. Παράλληλα, με τον Ερμή στο ζώδιο του Κριού ο λόγος μπορεί να είναι κοφτερός μεν, εύστοχος δε, ιδιαιτέρως εφόσον ο Ερμής είναι καλά τοποθετημένος από οίκο / όψεις εντός προσωπικού αστρολογικού χάρτη.

Τα δύσκολα σημεία του αρειανού Ερμή σχετίζονται περισσότερο με την εριστική στάση / αντίδραση, με τον καυστικό ή ειρωνικό λόγο, αλλά και με τον εκνευρισμό που μπορεί να σημάνει ζημιές στις σχέσεις με τον κόσμο και τελικά αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές για το ίδιο το άτομο.

Την ίδια στιγμή, ένα παιδί που γεννιέται με Ερμή στον Κριό θα πρέπει να μάθει να αξιοποιεί επί της ουσίας τις εφευρετικές του ιδέες και τον ενθουσιασμό, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί μέθοδος, οργάνωση και υπομονετική εργασία για να ολοκληρωθεί ίσως ένα πρωτοποριακό σχέδιο που έχει στο μυαλό του. Με άλλα λόγια, ο Ερμής στον Κριό έχει την ιδέα και «τη φλόγα» του ξεκινήματος, χρειάζεται όμως υποστήριξη και καθοδήγηση στον τρόπο υλοποίησης, στον προγραμματισμό, στη δουλειά με δομή και σύστημα και στην ποιότητα της καρτερίας έως ότου ολοκληρωθεί ένα έργο.

   Ο Ερμής θα διελαύνει στον Κριό από τις 6/3/2018 έως και τις 13/5/2018

Προηγούμενο άρθροΤο Ωροσκόπιο του Robert Redford
Επόμενο άρθροΗ Νέα Σελήνη στο ζώδιο των Ιχθύων στις 17/3 και η επιρροή της
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here