Ηλιακή επιστροφή είναι το προοδευτικό σύστημα πρόβλεψης βάσει του οποίου καταστρώνουμε έναν αστρολογικό χάρτη για το άτομο, κάθε φορά (χρονιά), τη στιγμή κατά την οποία ο ήλιος στη διέλευση γυρνά στη γενέθλια θέση, δηλαδή στη θέση που είχε μέσα στο ζωδιακό, όταν το άτομο γεννήθηκε.

Το ζώδιο στο οποίο κινείται η σελήνη στο χάρτη της ηλιακής επιστροφής δίνει χρήσιμες πληροφορίες, τόσο για τη διάθεση του ατόμου, όσο και για τη θεματολογία που θα το απασχολήσει μέσα στους δώδεκα μήνες που έπονται των γενεθλίων του.

Σε αυτό το άρθρο καταπιανόμαστε με τη σελήνη στα σταθερά ζώδια. Τι μπορούμε, λοιπόν, να εικάσουμε σε γενικές γραμμές, όταν η σελήνη της ηλιακής επιστροφής κινείται…

  • στον Ταύρο; το άτομο τείνει να ασχοληθεί κυρίως με οικονομικά ζητήματα, αλλά και με τη γενικότερη ικανοποίηση των υλικών του επιθυμιών. Αιτήματα όπως η αίσθηση σταθερότητας κι ασφάλειας είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Η όρεξη φαίνεται πιο ενισχυμένη, άρα μιλάμε για μια χρονιά όπου δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί αύξηση βάρους! Σε εξαιρετικές περιπτώσεις πιθανώς χρειάζεται μια προσοχή σε διαταραχές πρόσληψης τροφής ή σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις ορμόνες ή με την περιοχή του λαιμού.
  • στο Λέοντα; το άτομο τείνει να παρουσιάζει έντονη συναισθηματική έκφραση και φαίνεται να εστιάζει σε ένα νέο ενδιαφέρον – αντικείμενο πόθου ή να αφοσιώνεται σε ένα δημιουργικό έργο. Τα παιδιά, η τέχνη, ο αθλητισμός, αλλά και ο τζόγος είτε η διδασκαλία είναι τερέν όπου μπορεί κάποιος να παίξει περισσότερο μέσα σε αυτή τη χρονιά. Φυσικά ένας μεγάλος έρωτας ή ένα σημαντικό χόμπυ θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή. Κύριο αίτημα της χρονιάς είναι η ευτυχία και η ζεστασιά, ένα τεράστιο εσωτερικό χαμόγελο. Πολλές φορές παρατηρείται μια σημαντική εξέλιξη στη ζωή του ατόμου, όπως ένα κέρδος ή μια μεγάλη επιβράβευση. Ενίοτε χρειάζεται προσοχή σε θέματα φυσικής κατάστασης που σχετίζονται με την καρδιά ή τη σπονδυλική στήλη.
  • στο Σκορπιό; μάλλον μιλάμε για μια αινιγματική τοποθέτηση στην ηλιακή επιστροφή. Εδώ μπορούμε να έχουμε την περίπτωση ενός μεταφορικού ή κυριολεκτικού «τέλους» σε μια υπόθεση (σχέση / συνεργασία / χώρος κλπ). Το κατά πόσον το εν λόγω τέλος θα έχει συνέπειες αρνητικές ή θετικές για το άτομο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κάποιες φορές φαίνεται να φεύγει κάποιος από το σπίτι (πχ. φεύγει ένα παιδί για σπουδές) ή το άτομο πωλεί το σπίτι του. Η ενασχόληση με τα κοινά οικονομικά, τα κληρονομικά, τα χρέη ή τις αποζημιώσεις ή τις συντάξεις κρίνεται άκρως φυσιολογική. Η χρονιά κρίνεται εξαιρετική για διαδικασίες ψυχοθεραπείας ή για μικροεπεμβάσεις ή για μια αποτοξίνωση που απαλλάσσουν τον οργανισμό από περιττά «βάρη». Έντονος ερωτισμός, ακόμα κι ακραίος φέρνει το άτομο σε νέα μονοπάτια αποκαλύπτοντας πτυχές του ψυχισμού που μέχρι τώρα ήταν άγνωστες. Με αυτή τη σελήνη καλό είναι να αναζητά κανείς την ψυχική ηρεμία και να φροντίζει να ελέγχει τα συναισθήματα και τα περίεργα παιχνίδια του μυαλού και των εμμονών που μπορεί να πληγώνουν και να στιγματίζουν.
  • στον Υδροχόο; εδώ το άτομο νιώθει καλά όταν βρίσκεται εντός μιας ομάδας, ακόμα κι αν για ομάδα λογίζεται η ίδια η οικογένεια. Σε κάθε περίπτωση η όποια ομάδα μάλλον θα έχει συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι συνδέουν ιδεολογικά κυρίως τα μέλη που την απαρτίζουν. Ιδιαίτερη κοινωνικότητα, αλλά και περισσότερη ζεστασιά ή ενασχόληση με φίλους και γνωστούς παρατηρούνται με τη σελήνη της ηλιακής επιστροφής στο ζώδιο αυτό. Την ίδια εποχή υπάρχει η πιθανότητα το άτομο να εμφανίζεται πιο ανεξάρτητο, αλλά και πιο εκκεντρικό, «δύσκολο» ή αντισυμβατικό στα αιτήματα και στις επιλογές του. Παράλληλα, η θεματολογία της χρονιάς μπορεί να περικλείει τις έννοιες της τεχνολογίας, των μαθηματικών, του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών μέσων, των επιστημών γενικότερα, αλλά και της πολιτικής ως αντικείμενα εστίασης του ατόμου. Μια σχέση θα μπορούσε να προκύψει κάπου ανάμεσα στους φίλους ή στο πλαίσιο της ομάδας, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις καλό είναι να προσέχει κάποιος τις απότομες ρήξεις κι αποκοπές από φιλίες / συμμαχίες, καθώς επίσης και θέματα φυσικής κατάστασης που σχετίζονται με το κυκλοφορικό ή με τις γάμπες.

Γενικά, βάσει της θεωρίας, μια σελήνη σε σταθερά ζώδια μέσα στην ηλιακή επιστροφή θυμίζει τάσεις σταθεροποίησης και παγίωσης ως μοτίβα ή κίνητρα δράσης του ατόμου.

 

Προηγούμενο άρθροΣελήνη σε παρορμητικό ζώδιο στην ηλιακή επιστροφή
Επόμενο άρθροΜάρτιος 2019- Εκπομπή
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here