Ηλιακή επιστροφή είναι το προοδευτικό σύστημα πρόβλεψης βάσει του οποίου καταστρώνουμε έναν αστρολογικό χάρτη για το άτομο, κάθε φορά (χρονιά), τη στιγμή κατά την οποία ο ήλιος στη διέλευση γυρνά στη γενέθλια θέση, δηλαδή στη θέση που είχε μέσα στο ζωδιακό, όταν το άτομο γεννήθηκε.

Το ζώδιο στο οποίο κινείται η σελήνη στο χάρτη της ηλιακής επιστροφής δίνει χρήσιμες πληροφορίες, τόσο για τη διάθεση του ατόμου, όσο και για τη θεματολογία που θα το απασχολήσει μέσα στους δώδεκα μήνες που έπονται των γενεθλίων του.

Σε αυτό το άρθρο καταπιανόμαστε με τη σελήνη στα παρορμητικά ζώδια. Τι μπορούμε, λοιπόν, να εικάσουμε σε γενικές γραμμές, όταν η σελήνη της ηλιακής επιστροφής κινείται…

  • στον Κριό; το άτομο εμφανίζεται ιδιαιτέρως αποφασιστικό. Φαίνεται πως η χρονιά ενέχει το στοιχείο του καινούργιου σε κάτι σημαντικό, ανάλογα με τον οίκο όπου θα κινηθεί η σελήνη. Πχ. αν η σελήνη βρίσκεται στον Κριό και κινείται στο 10ο οίκο της ηλιακής επιστροφής, μάλλον το άτομο πρόκειται να κάνει νέα ξεκινήματα στην καριέρα ή σε δομές που στιγματίζουν την κοινωνική του εικόνα. Με μια σελήνη στον Κριό πολλές φορές το άτομο γίνεται λίγο πιο νευρικό και πρέπει να προσέχει σε μικροατυχήματα λόγω βιασύνης. 
  • στον Καρκίνο; το άτομο εμφανίζεται αρκετά συναισθηματικό μέσα στη νέα αυτή χρονιά. Κατά πάσα πιθανότητα θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα όπως οικογένεια, σπίτι,  ακίνητη περιουσία, μητρότητα, στενές σχέσεις. Συναισθήματα νοσταλγίας ή προβλήματα των οποίων οι ρίζες βρίσκονται στο μακρινό παρελθόν κάνουν συχνά την εμφάνισή τους. Με μια σελήνη στον Καρκίνο πολλές φορές το άτομο φαίνεται να γκρινιάζει περισσότερο είτε εμφανίζει θέματα φυσικής κατάστασης που σχετίζονται με την τροφή, το στομάχι ή τα γυναικολογικά (στις γυναίκες φυσικά). 
  • στο Ζυγό; το άτομο τείνει ν’ ασχολείται κυρίως με μια σημαντική σχέση, με το γάμο ή με τη σύναψη μιας συνεργασίας ή με μια νομική υπόθεση. Οι άλλοι γίνονται τώρα ακόμα πιο σημαντικοί για την πορεία της χρονιάς στο επίπεδο που μπορούν να επηρεάσουν το ίδιο το άτομο. Παράλληλα, φαίνεται πως υπάρχει μια τάση ενασχόλησης με την εξωτερική ομορφιά, αλλά και με τον εξωραϊσμό του χώρου, καθώς επίσης μια διάθεση συμβιβασμών ή ξεκαθαρισμάτων με τον περίγυρο. Με μια σελήνη στο Ζυγό πολλές φορές το άτομο μπορεί να εμφανίσει θέματα φυσικής κατάστασης που σχετίζονται με το ορμονικό σύστημα ή με τα νεφρά ή με τα γυναικολογικά (στις γυναίκες φυσικά).  
  • στον Αιγόκερω; το άτομο τείνει να ασχολείται κυρίως με θέματα καριέρας ή σημαντικών (κυρίως οικογενειακών) υποχρεώσεων. Δεν αποκλείεται να καλείται να διαχειριστεί προβλήματα με μεγαλύτερα άτομα της οικογένειας. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε μια χρονιά όπου οι έννοιες της εγκράτειας και της υπευθυνότητας, αλλά και του επαγγελματισμού είναι  βαρύνουσες. Με μια σελήνη στον Αιγόκερω πολλές φορές το άτομο μπορεί να εμφανίσει θέματα φυσικής κατάστασης που σχετίζονται με τα οστά, τη μέση, τα δόντια ή το δέρμα. 

Σύμφωνα με τη θεωρία, με μια σελήνη στα παρορμητικά ζώδια μέσα στην ηλιακή επιστροφή, υπάρχει συνήθως η τάση για ξεκινήματα, δυναμικές αποφάσεις κι επιλογές, ενώ η χρονιά διέπεται από μια ιδιαίτερη ορμή και δράση προς τις κατευθύνσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Προηγούμενο άρθροΑγκαλιά με μια «ουράνια» Αφροδίτη
Επόμενο άρθροΣελήνη σε σταθερό ζώδιο στην ηλιακή επιστροφή
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here