Στη ζωή γράφονται τα πιο ευφάνταστα σενάρια, τέτοια που ο ανθρώπινος νους πολλάκις αδυνατεί να συλλάβει εκ των προτέρων.

Έτσι, στο παρόν άρθρο, μελετώ εκ των υστέρων το γεγονός της δολοφονίας του μεγάλου Gandhi προσπαθώντας στα πλαίσια της αστρολογικής έρευνας να εντοπίσω το κατά πόσον θα μπορούσε η αστρολογική θεωρία να καλύψει ένα τέτοιο σενάριο σαν αυτό που έγραψε η ζωή για τον ανεπανάληπτο αυτόν ηγέτη της Ινδίας.

Θεωρώ άξιο λόγου και υπογραμμίζω το εξής:

η αστρολογική έρευνα θα μπορούσε εκ των προτέρων να δώσει μόνο πιθανά σενάρια για την πορεία ενός ατόμου, σενάρια που να βασίζονται στους συνδυασμούς των χαρτών. Αυτά τα εναλλακτικά σενάρια είναι πολλά τη στιγμή που η έρευνα γίνεται πριν τις εξελίξεις. 

Καθοριστικό ρόλο για το ποιο σενάριο θα επικρατήσει παίζουν μια σειρά από θέματα, όπως λ.χ. οι συνθήκες / ο τόπος / η δράση / οι αντιδράσεις / η θέληση ή οι σκοποί / τα βιώματα του ίδιου του ατόμου για το οποίο γίνεται η μελέτη.

Κατά πάσα πιθανότητα, βεβαίως, όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, πεπρωμένον φυγείν αδύνατον.

Που σημαίνει πως, ίσως, πίσω από όλα, ειδικά όταν συζητούμε για το “τέλος”, κάπου υπάρχει ένα “πεπρωμένο”.

Ωστόσο, ο ερευνητής παραμένει άνθρωπος με πεπερασμένες δυνάμεις, κάτι που οδηγεί μάλλον σε αδυναμία να συλλάβει εκ των προτέρων το ακριβές πραγματικό σενάριο που θα παιχτεί στο τέλος, ειδικά εφόσον ο ίδιος ο ερευνητής είναι στραμμένος προς τη ζωή, την αισιόδοξη πλευρά της, αλλά και τη δημιουργία.

Σε περιπτώσεις όπως αυτή εδώ του άρθρου γίνεται μια έρευνα- μελέτη για λόγους καθαρά ακαδημαϊκούς, έτσι ώστε να απαντηθεί το ακόλουθο ερώτημα: “μπορούσε τελικά ένας αστρολογικός χάρτης να δώσει ΚΑΙ αυτήν την εκδοχή, η οποία ίσχυσε εν τοις πράγμασιν; ” 

Κατά την προσωπική μου φύση, στάση, αλλά και θέση, θα έλεγα πως μάλλον δεν θα έβγαζα το συμπέρασμα της δολοφονίας αν γινόταν η μελέτη πριν το γεγονός, γιατί πιθανότατα δεν θα ήθελα να σκεφτώ αυτήν την εκδοχή, καθώς η προοπτική της δικής μου εργασίας είναι στραμμένη κυρίως προς τη συνέχιση της ζωής κι όχι προς το τέλος της. Άλλωστε, τι λόγο θα είχαμε να ασχοληθούμε με αυτήν την αστρολογική έρευνα, αν μας ένοιαζε να εντοπίσουμε κάτι τόσο θλιβερό; έχει όμως νόημα, να κάνουμε την έρευνα για τα πολλά ενδεχόμενα σενάρια που μπορεί να γραφτούν και να είναι εποικοδομητικά για την περαιτέρω πορεία μας, σενάρια στα οποία μάλλον μπορούμε να επέμβουμε και να κάνουμε κάτι για να τα πραγματοποιήσουμε με την ανθρώπινή μας βούληση και συνολική στάση στο χωροχρόνο όπου κινούμαστε.

Φανταστείτε, ότι αν έβλεπα το ίδιο ωροσκόπιο, με τις ίδιες συντεταγμένες στη σημερινή εποχή και στη χώρα μας για παράδειγμα, θα μπορούσα να εικάσω -σαν ένα από τα εναλλακτικά σενάρια -ότι το άτομο θα κάνει μια απότομη στροφή στην καριέρα και στη ζωή του, θα αλλάξει χώρο / χώρα διαμονής κι ενδεχομένως θα διακόψει την επαφή του και με κάποιους ανθρώπους του περιβάλλοντος, πιθανότατα ανθρώπους του συγγενικού του χώρου. Ενδεχομένως θα προσέθετα ότι το άτομο θα είχε και κάποιες διαμάχες / συγκρούσεις σε συλλογικό χώρο (πχ. εταιρία όπου εργάζεται) και ότι, μετά από μια μεγάλη κόντρα θα μπορούσε να απολυθεί με απότομο και άσχημο τρόπο.

Πρέπει, λοιπόν, να καταλάβουμε, ότι η αστρολογία δίνει “το στίγμα” πάντα βάσει χρόνου / τόπου / δεδομένων ζωής του εκάστοτε ανθρώπου και δίνει μια “δυναμική” επάνω σε αυτήν την συγκεκριμένη βάση. Αυτός είναι και ο λόγος που, ενώ κάποιοι άνθρωποι γεννήθηκαν ίδια μέρα και ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο, έχουν τελικά άλλη πορεία μέσα στην ίδια χρονιά, καθώς οι διαφορές βιωμάτων, περίγυρου, αλλά κι επιλογών, αλλά και το ίδιο το πεπρωμένο – που είναι κατά πάσα πιθανότητα μια μεταφυσική έννοια που δεν την “εντοπίζει” απαραίτητα με ακρίβεια το εργαλείο της αστρολογίας-  φέρνουν με το συνδυασμό τους το τελικό πραγματικό αποτέλεσμα.

Ενδεχομένως η πορεία να έχει και για τους δυο ανθρώπους δυσκολίες ή ευκολίες ή να τους γεννά παρεμφερή συναισθήματα κι αυτό θα είναι ένα κοινό στοιχείο για τους ανθρώπους αυτούς που γεννήθηκαν ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο του πλανήτη. Ωστόσο, το πραγματικό αποτέλεσμα, τονίζω, μόνο ως δυναμική εκδοχών θα μπορούσε να δοθεί μέσα από μια εκ των προτέρων μελέτη. 

Ας δούμε συμβολικά, με τη μέθοδο της ηλιακής επιστροφής, την ξαφνική δολοφονία του. Μάλλον είναι γλαφυρή και αναντίρρητη η περιγραφή που μπορεί να δώσει αυτή η «ξένη γλώσσα» που ονομάζεται αστρολογία…

  • Αντιστοιχία 10ου οίκου (πεπρωμένο χρονιάς) της Η.Ε. στον 8ο οίκο και στον 9ο οίκο (θάνατος που συνδέεται με το θρησκευτικό φανατισμό) του γενεθλίου ωροσκοπίου
  • Ουρανός Η.Ε. στο Μεσουράνημα (κάτι ξαφνικό στο πεπρωμένο) σε όψη 150ο με Δία στον 3ο οίκο της Η.Ε. , Δίας κυβερνήτης 4ου οίκου: όψη «θανάτου» κατά τη θεωρία, κάτι που μπορεί να συμβεί ξαφνικά (Ουρανός), στο δρόμο (3ος οίκος) και να φέρει τέλος (4ος οίκος)
  • Ωροσκόπος, Μεσουράνημα, Ουρανός Η.Ε. επάνω σε άξονα Άρη / Κρόνου της Η.Ε. και σε εξίσωση με τον άξονα Πλούτωνα/ Βορείου Δεσμού του γενεθλίου: πιθανότητα ενός ξαφνικού τέλους, ενός απότομου αποχωρισμού από καρμικούς δεσμούς σε αυτό το επίπεδο
  • Άξονας Κρόνου / Πλούτωνα Η.Ε. (κακοδαιμονία) επάνω σε Αφροδίτη γενεθλίου, η οποία είναι κυβερνήτης Ωροσκόπου (σχέσεις με περιβάλλον) και 8ου οίκου (θάνατος) στο γενέθλιο
  • Κυβερνήτης 8ου οίκου Η.Ε. (θάνατος) είναι ο Άρης στον 11ο οίκο: θάνατος επιθετικός για λόγους ιδεολογικών διαφορών, θάνατος από ομόθρησκο
  • Ουρανός και άξονας Άρη / Κρόνου Η.Ε. (ξαφνικός θάνατος) επάνω στην ακμή 3ου– 9ου οίκου του γενεθλίου: θάνατος για λόγους θρησκευτικού φανατισμού, στο δρόμο όπου περπατούσε με δυο ανιψιές του ο Gandhi προς έναν τόπο προσευχής (όλα θέματα 3ου/9ου οίκου)
  • Ακμή 8ου οίκου Η.Ε. σε ακριβείας τετράγωνο με Ουρανό του γενεθλίου: ξαφνικό τέλος
  • Η δολοφονία έγινε στις 30/1/1948, όταν η σελήνη στην Η.Ε. έχει φτάσει σε ακριβείας τετράγωνο με τον άξονα Κρόνου – Πλούτωνα της Η.Ε. και σε αντίθεση με την Αφροδίτη του γενεθλίου

 

Προηγούμενο άρθροΤο ωροσκόπιο της Liz Taylor
Επόμενο άρθροJane Fonda: Το ωροσκόπιο της πολυτάλαντης ντίβας
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here