(γράφει η Marie-Denise)

Ο μήνας έχει 7 (κι όχι 9) και με…ολίγη καθυστέρηση καταφθάνω (όσο σας προλαβαίνω) για να μιλήσω σχετικά με τα του Ιουλίου 2019. Ζητώ συγγνώμη για τις «καθυστερήσεις», αλλά, όπως γνωρίζετε,  παραμένω φοιτήτρια (οδεύοντας προς το τρίτο μου κατά σειρά πτυχίο) και καλώς / κακώς ο χρόνος καταλήγει να είναι ενίοτε περιορισμένος, υπό την έννοια πως αποφεύγω να γράφω απλά για να παρουσιάζομαι. Προτιμώ να έχω το χρόνο (και τη διάθεση) να δίνω κάτι που να εμπεριέχει μεράκι και ουσία.

Η ολική έκλειψη Ηλίου ήδη πραγματοποιήθηκε (2/7), ενώ βαδίζουμε προς τη σεληνιακή έκλειψη της 17/7 σε σταθερό ρυθμό.

Δεν έχει σημασία να αρχίσουμε την καταστροφολογία. Δεν οδηγεί κάπου αυτό, ίσα ίσα μας κάνει να φοβόμαστε την ίδια τη ζωή, ακόμα χειρότερα να «αποφεύγουμε» την αλλαγή, ωσάν να ήταν κάτι αφύσικο, τη στιγμή όπου τόσο η ένταση, όσο και η μετάλλαξη είναι στοιχεία της φυσιολογικής ζωής και προόδου.

Εκλείψεις στον άξονα Καρκίνου / Αιγόκερω, λοιπόν. Σε παράλληλο mode διέλευσης Κρόνου, Πλούτωνα και Νότιου Δεσμού της Σελήνης στον Αιγόκερω. Χμ… και με έναν Άρη στο Λέοντα (πολεμιστή του φωτός; εγωιστή; δημιουργό; ή θολωμένο, τυφλωμένο αγωνιστή;)…Εδώ θα μιλήσουμε για εντάσεις και κόντρες που φέρνουν αντιμέτωπο το λαό με τις εξουσίες και το καθεστώς. Θα μιλήσουμε για σεισμούς (φυσικό φαινόμενο), αλλά και για τριγμούς σε θεσμικό επίπεδο εξουσιών.

Έχετε λόγους ν’ ανησυχείτε, ορισμένες κι ορισμένοι; κι αν ναι, γιατί; προσωπικά δεν θα γράψω για «ανησυχία», υπό την έννοια ότι θα έσπευδα να γράψω μεγάλες κουβέντες αποκλειστικά και μόνο αν δούλευα επάνω σε συγκεκριμένα, ατομικά ωροσκόπια κι όχι σε ένα γενικευμένο κείμενο τάσεων. Χωρίς, ωστόσο, να γράφω βαρύγδουπα και τραγικά, θα υπογραμμίσω- κάτι που ήδη είχα κάνει από τα τέλη Ιουνίου στο Fb- ότι:

ο Ιούλιος 2019 έχει

α) τις εκλείψεις (σε φόντο Κρονο-Πλουτώνιο)

β) τον Άρη σε σύνοδο με φαινομενικά ανάδρομο Ερμή στο Λέοντα (θολωμένους- τυφλωμένους από το φως) και σε κόντρα (τετραγώνου) με τον Ουρανό από τον Ταύρο – εδώ παρατηρούμε φαινόμενα εκρήξεων, φωτιάς, επιθετικών ενεργειών, κινδύνους με αεροπλάνα / βαπόρια

γ) τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς να παίζει επικίνδυνα, επίσης, ιδιαίτερα σε κάποιες μέρες του μήνα- κι εδώ πάλι παίζουν τα φυσικά φαινόμενα, αλλά και οι κίνδυνοι με μέσα μεταφοράς, ειδικά τα εναέρια και τα θαλάσσια

Έχουμε ήδη ακούσει και διαβάσει (ανά τον κόσμο) για σεισμούς, εκρήξεις, φωτιές, ατυχήματα. Δεν σας γράφω λοιπόν εδώ κάποιο νέο, απλά υπενθυμίζω πως αυτά συνεχίζονται, τα παρατηρούμε εξ’ άλλου στα ειδησεογραφικά δελτία καθημερινά. Καλό είναι να προσέξετε περισσότερο (σε σχέσεις /συνεργασίες / φυσική κατάσταση / αποφυγή λεκτικών και άλλων «ατυχημάτων» ή ζημιογόνων, «εκρηκτικών» καταστάσεων, ακόμα και προβληματάκια που παρατηρούνται με ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές ή με το μεταφορικό μέσον) οι γεννημένοι / γεννημένες γύρω στις παρακάτω ημερομηνίες: 11/4, 13/7, 14/10, 11/1, 27/5, 29/8, 28/11, 25/2,    6/4, 8/7, 9/10, 6/1, 22/5, 24/8, 23/11, 20/2, 10/6, 12/9, 12/12, 10/3, 25/4, 28/7, 28/10, 25/1. Το ίδιο συστήνω κι αν τυγχάνει να παρατηρήσετε στον προσωπικό σας γενέθλιο αστρολογικό χάρτη πλανήτες / σημεία στο μέσον του β’ δεκαημέρου και στις αρχές του γ’ δεκαημέρου των παρορμητικών, αλλά και στο α’ δεκαήμερο των μεταβλητών, στο τέλος του β’ δεκαημέρου και αρχή γ’ δεκαημέρου των μεταβλητών και στο μέσον του α’ δεκαημέρου των σταθερών.

Οι χαρές του μήνα έχουν να κάνουν με:

  • τη διέλευση της Αφροδίτης, η οποία τείνει να «ευλογήσει» κυρίως τους Ιχθύς και τους Σκορπιούς με χαρές και ικανοποίηση σε κάθε επίπεδο  – δεν αποκλείεται να «λάβετε» και οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι, όμως εσείς οι τελευταίοι εικάζω πως θα πληρώσετε κι ανάλογο «τίμημα» για την όποια χαρά
  • τη διέλευση του Άρη, ο οποίος προσδίδει δυναμική κατάκτησης (γενικά) σε Λέοντες, Κριούς και Τοξότες (πολύ περισσότερο σε εσάς του β’ δεκαημέρου)

Τα οικονομικά μοιάζουν πιο «ανεβασμένα» για αρκετούς Διδύμους και Τοξότες (με εξαιρέσεις φωτεινές που θα «ενοχληθούν» λόγω προσωπικών δεδομένων στο ατομικό ωροσκόπιο σε συνδυασμό με την επιρροή των εκλείψεων).

Θέματα με οικογένεια / ακίνητα θα απασχολήσουν εντόνως πολύ κόσμο, περισσότερο όμως μάλλον τους Κριούς και τους Ζυγούς (πχ. ανακαινίσεις, αλλαγές χώρου, εντάσεις με πρόσωπα κύρους ή διαχείριση ζητημάτων με γονείς είτε οικογενειακές υποχρεώσεις).

Φαινομενικά ανάδρομος Ερμής: αν συνυπολογίσουμε και τις «κοντρίτσες» του με άλλους πλανήτες στη διέλευση, καταλήγουμε να μην τον συμπαθούμε και φυσικά να αποφεύγουμε σημαντικές αγορές, υπογραφές και αποφάσεις, τα οποία τείνουμε να αναβάλλουμε για τους δυο επόμενους μήνες, πρώτα ο Θεός. Θέλετε να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα με αυτούς που σας εκνευρίζουν; επιλέγετε το τώρα, αν είστε έτοιμοι/ ες για ρήξη. Αναβάλλετε την κουβέντα για μια πιο παραγωγική περίοδο, αν θέλετε μια πιο δημιουργική και διπλωματική εξέλιξη.

Κερασάκι στην τούρτα: οι εθνικές εκλογές! μέσα στο πνεύμα της σύγχυσης και της πλήρους αποσταθεροποίησης μοιάζουν να «υπόσχονται» ένα αποτέλεσμα το οποίο – για ακαθόριστους λόγους- τελικά τείνει να μην οδηγήσει τη χώρα απαραίτητα σε σταθερότητα (όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα). Αντιθέτως, μπορούμε να πούμε ότι μας περιμένουν περαιτέρω συγχύσεις, ανακατατάξεις, ανατροπές και εκρηκτικές καταστάσεις που με κάποιον τρόπο θα σημαίνουν πως το έδαφος παραμένει…ρευστό. Εξάλλου, ό,τι ήδη έχουν τάξει οι αρχηγοί των κομμάτων δεν θα ισχύσει απαραιτήτως, αφού τα μεγάλα λόγια και σχέδια εύκολα θα υποχωρήσουν μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα και στην αναγκαιότητα των…καιρών (Ερμής στο Λέοντα σε θέση «στάσης» από τη μια, εκλείψεις, Κρόνος και Πλούτωνας με Νότιο Δεσμό της Σελήνης από την άλλη). Η γείτονές μας κατά πάσα πιθανότητα κάτι «ετοιμάζουν». Μένει να δούμε και να ευχηθούμε να μην έχουμε παρατράγουδα. Μένει επίσης να δούμε, κατά πόσον ο Δίας της διέλευσης, σε σύνοδο με το γενέθλιο Άρη στο χάρτη της χώρας μας, θα λειτουργήσει «πυροσβεστικά» (μακάρι) ή …μεγεθυντικά στα προβλήματα με τους γείτονες (δεν θα το θέλαμε φυσικά, αλλά ελλοχεύει αυτός ο κίνδυνος).

Παρά ταύτα…προσωπικά Σας εύχομαι μόνο χαρές!

Marie-Denise 

Προηγούμενο άρθροΜερική Έκλειψη Σελήνης – 17 Ιουλίου 2019
Επόμενο άρθροΠοιοι θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει…(προσεχώς)
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here