Ερμής στους Ιχθύς από τις 18/2 έως και τις 5/3/2018

Η αστρολογική θεωρία κατατάσσει τη ζωδιακή θέση του Ερμή στους Ιχθύς ως «θέση πτώσης» για τον πλανήτη της επικοινωνίας, της συναλλαγής και του εμπορίου. Ίσως γιατί η επικοινωνία χρειάζεται αντικειμενική κρίση, ενώ παράλληλα το εμπόριο χρήζει πρακτικού πνεύματος για ν’ ανθίσει (ως γνωστόν το ζώδιο του Ποσειδώνα δεν φημίζεται για την αντικειμενικότητα ούτε για το πρακτικό της ιδιοσυγκρασίας του). Γι αυτό και πολλές φορές θεωρείται (ο Ερμής στους Ιχθύς) ως δείκτης παραλογισμού, έλλειψης ευθυκρισίας κι οργανωτικής ικανότητας, αλλά και δείκτης αδύναμης μνήμης , αυταπάτης / απάτης και ευεπηρέαστου χαρακτήρα που ρέπει προς εξαρτήσεις εμφανίζοντας στατιστικά συχνότερα καταθλιπτικές τάσεις.

Από την άλλη πλευρά, ένας Ερμής στους Ιχθύς προικίζει με ταλέντα: διαίσθηση, εξωλογική αντίληψη των ανθρώπων και των καταστάσεων, ενσυναίσθηση, ευαισθησία στα εξωτερικά ερεθίσματα- θα λέγαμε μια ιδιάζουσα παρατηρητικότητα που λαμβάνει χώρα περισσότερο με τις αισθήσεις και λιγότερο με τη λογική.

Παράλληλα, οι Ιχθύες είναι ένας ζωδιακός χώρος άρρηκτα συνδεδεμένος με την τέχνη, αλλά και με τη μεταφυσική ή με τη θρησκευτική πίστη. Συνεπώς τι περισσότερο να ζητούσαμε από εξαιρετική φαντασία, καλλιτεχνικό ταλέντο στην ηθοποιία ή και στο χορό (Ερμής = κίνηση) ή και στη συγγραφή (έργα γεμάτα όνειρο)!

Με έναν ποσειδώνιο Ερμή δεν συζητούμε για έναν σταθερό, υπέρμετρα λογικό άνθρωπο που λειτουργεί σε βάσεις ρεαλισμού ή ακριβούς προγράμματος, γιατί απλούστατα αυτά δεν είναι τα δυνατά του σημεία. Συζητούμε, όμως, για ένα άτομο που φιλοσοφεί και μπορεί να κατανοεί συναισθηματικά τους άλλους, δύναται να δημιουργεί εκπληκτικά μέσ’ από τον δικό του κόσμο φαντασίας και πιθανώς έχει την ικανότητα της υπερβατικής επικοινωνίας. Μπορεί να είναι ο παππάς ή ο καλλιτέχνης ή ο ψυχολόγος ή ο θεραπευτής ή ο διπλωμάτης σε ειδικές περιστάσεις. Δεν μπορεί εύκολα, βέβαια, να παίξει το ρόλο του σκληρού τεχνοκράτη.

 

Προηγούμενο άρθροΠώς απαντά κάθε ζώδιο στην κρίση;
Επόμενο άρθροΤο παιδί μου έχει Ερμή στους Ιχθύς: Να ανησυχώ;
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here