Μαθητευόμενη στο χώρο της αστρολογίας και συνεργάτιδά μου, η Σοφία, αποφάσισε να μας γράψει μια “επιστολή” καταθέτοντας τη δική της αίσθηση για τη μαθητεία της στο μαγικό χώρο των πλανητών.

Σε ευχαριστούμε, Σοφία!

 

Η Αστρολογία είναι μία μέθοδος αυτογνωσίας και αυτοεξέλιξης που κληρονομήσαμε, μεταξύ άλλων, κι από τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το αστρολογικό σύστημα, την επιλογή δηλαδή των κατάλληλων συνθηκών αστρικά, για την υλοποίηση σημαντικών έργων: σπορά και θερισμό, αρχή ή τέλος ενός πολέμου, τέλεση μίας θρησκευτικής εορτής, στέψη ενός βασιλιά, γάμο και βάφτιση.

Στην Οδύσσεια του Ομήρου ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Ιθάκη κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης Ηλίου: ένα από τα δεκάδες παραδείγματα που αποτυπώνουν τη σημασία που έδιναν οι αρχαίοι στην αστρολογία και στη μελέτη των ουράνιων φαινομένων για την προσωπική τους καθοδήγηση.

Η αστρολογία μπορεί να καθοδηγήσει κι εμάς τους ίδιους στον εντοπισμό της δικής μας «Ιθάκης». Κάποιοι περιπλανιούνται ασκόπως, άλλοι φοβούνται να αντιμετωπίσουν τη Σκύλα και τη Χάρυβδη, άλλοι χιμάνε μαινόμενοι ταύροι χωρίς να υπολογίζουν τους Λαιστρυγόνες που καραδοκούν και άλλοι, ίσως πιο σώφρονες ή εμπνευσμένοι, κοιτάνε να αξιοποιήσουν ορισμένες από τις προσωπικές τους προδιαγραφές και το σύνολο των χαρακτηριστικών, τα οποία «γράφτηκαν» από τις μοίρες τη στιγμή που γεννήθηκαν.

Η αστρολογία μπορεί να παρέμβει ευεργετικά στο ταξίδι μας για την Ιθάκη ομαλοποιώντας τα δύσβατα μονοπάτια, δίνοντας διεξόδους και επιλογές, επισημαίνοντας πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την πραγματοποίηση ενός προσωπικού έργου, όπως μίας συμφωνίας, ενός γάμου, μιας επαγγελματικής κίνησης, μίας μετακόμισης. Παράλληλα η αστρολογική γνώση φωτίζει το πότε πρέπει να αποφευχθεί κάτι προλαβαίνοντας δυσάρεστες επιπτώσεις.

Η αστρολογία συνδέεται με τη ζωή μας κατά έναν απολύτως εξηγήσιμο και τεκμηριωμένο τρόπο ή/ και κατά έναν ανεξήγητο τρόπο, μιας και σχετίζεται με ουράνια φαινόμενα, όπως λ.χ. η έκλειψη Ηλίου, φαινόμενα που επηρεάζουν όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και την πλάση ολόκληρη, διότι οι ίδιοι νόμοι ισχύουν σε όλα τα επίπεδα για τους ανθρώπους και το σύμπαν. Τα πάντα δονούνται, ρέουν και μεταλλάσσονται.

Η αστρολογία δεν είναι δεισιδαιμονία ή κάποια ανυπόστατη δοξασία, όπως υποστηρίζουν μερικοί. Είναι η εποικοδομητική διαχείριση ενός ατομικού ωροσκοπίου προς όφελος του ατόμου, η εξακρίβωση δηλαδή και επεξήγηση των θέσεων που είχαν οι πλανήτες την ώρα και την ημέρα που γεννηθήκαμε, όπως αντικατοπτρίζονται στον τόπο της γεννήσεως, καθώς αυτές οι θέσεις των πλανητών- σ’ έναν βαθμό- καθορίζουν το ποιοι τελικά είμαστε. Το ζώδιο – Ήλιος-, για παράδειγμα, είναι η εκπεφρασμένη προσωπικότητα μας, ο Ωροσκόπος το φυσικό μας σώμα και η Σελήνη ο ψυχισμός μας.

Η Αστρολογία δίνει εργαλεία μελέτης για πιθανές επερχόμενες εξελίξεις, ενώ προσφέρει τρόπους διαχείρισης των θετικών και των δυσχερών ποιοτικών σημείων του ωροσκοπίου κάθε ατόμου.
Ως νέα ταξιδιώτισσα στο χώρο της Αστρολογίας δηλώνω γοητευμένη και ανυπόμονη να γνωρίσω καινούργιους δρόμους που μέχρις ενός ορίου μπορούν να χαρτογραφηθούν…

Σοφία Αγαπητού

Προηγούμενο άρθροΔίας στον Τοξότη – Κρόνος στον Αιγόκερω: η τιτανομαχία
Επόμενο άρθροΣημειώσεις λίγο πριν τον τελευταίο μήνα του 2018
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here