Ένα πρώτο κείμενο από τη λατρεμένη μου Σοφία Αγαπητού, μαθητευόμενη στο χώρο της αστρολογίας και πολύτιμη συνεργάτιδα. 

Η Σοφία επέλεξε για πρώτο κείμενο να καταπιαστεί με την παράλληλη διέλευση Δία / Κρόνου, εφόσον οι δυο εκπρόσωποι του Δικαίου (ο ένας του κοσμικού κι ο άλλος του συμπαντικού δικαίου) θα βρίσκονται κατά το 2019 στα ζώδια που κυβερνούν. Η Σοφία παραθέτει σκέψεις μέσ’ από αυτήν την παρατήρηση. Σε ευχαριστούμε, αγαπημένη, και σου ευχόμαστε το ομορφότερο ταξίδι μέσ’ από το χώρο της αστρολογίας!

Καλωσορίζουμε τη Σοφία στο Astra-Πές Ντενίζ!

Ο Δίας, πλανήτης της τύχης, της ευεργεσίας και της επέκτασης, πέρασε στο ζώδιο του Τοξότη στις 8 Νοεμβρίου του 2018- όπου θα παραμείνει για έναν ολόκληρο χρόνο- γεμίζοντάς μας με αισιοδοξία, μυστικό που μεταμορφώνει τη ζωή μας και  ημερεύει τους φόβους μας  δίνοντάς μας κάτι άπιαστο και συνάμα χειροπιαστό.

Ο Δίας,  δίκαιος και ηθικός από το ζώδιο στο οποίο έχει την παραδοσιακή του θέση, επαναφέρει την τάξη στις νομικές υποθέσεις κι ευνοεί παντός είδους συμφωνίες.  Οι αδικημένοι  θα βρούνε τώρα πιο εύκολα το δίκιο τους, ενώ παράλληλα η αλήθεια θα λάμψει με τον παντοδύναμο Δία στον πύρινο Τοξότη. Οι αιώνιοι σπουδαστές θα συνεχίσουν να εξελίσσονται μέσ’ από τη γνώση, ενώ οι λάτρεις της αλήθειας πιθανώς θα προσεγγίσουν το αντικείμενο της λατρείας τους ακόμα περισσότερο.

Ο Δίας, φιλεύσπλαχνος και πληθωρικός, θα μας εμπνεύσει, θα μας προστατέψει από κακοτοπιές, θα προσφέρει διεξόδους πολλαπλασιάζοντας τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στο διάβα μας δικαιώνοντας τους κόπους μας.

Ο Δίας της εξέλιξης δίνει το γόνιμο έδαφος για ανέλιξη σε προσωπικό επίπεδο, βοηθά στην επαγγελματική επέκταση και στην επένδυση για ένα καλύτερο αύριο.

Την ίδια εποχή ο Κρόνος, πλανήτης της εγκράτειας, της υπομονής και της πειθαρχίας θα παραμείνει στο ζώδιο του Αιγόκερω συνεχίζοντας την αέναη τιτανομαχία με τον ολύμπιο Δία. Η τύχη είναι όντως με το μέρος μας με τον ευεργέτη Δία, αλλά ο Κρόνος, κυρίαρχος κι αυτός στον Αιγόκερω, κρούει τον κώδωνα: ο καλός ο καπετάνιος δεν αρμενίζει μόνο  πρόσω ολοταχώς. Ενίοτε καλείται να «κάνει κράτει» τις μηχανές, προκειμένου να μην ρίξει το καράβι του στα βράχια.

Ο Κρόνος,  συντηρητικός,  αδιάλλακτος και πολλές φορές σκληρός, παραδίδει μαθήματα αυτοελέγχου, αυτοπειθαρχίας, λογικής, εργατικότητας, υπομονής και εγκράτειας. Αυστηρός και πιεστικός, προβάλλει  ίσως εμπόδια και καθυστερήσεις, προκειμένου να εμπεδώσουμε το «μάθημα»: η επιτυχία έρχεται μόνο μέσα από σκληρή δουλειά και φρόνηση. Ναι, πρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και ρεαλιστές. Ο Κρόνος θέλει να μας επισημάνει πως η  ψυχραιμία, η υπομονή και η επιμονή  είναι αρετές.

Ας μην επαναπαυτούμε, λοιπόν, μόνο επειδή ο Δίας διελαύνει στο ζώδιο του Τοξότη νομίζοντας πως …ως δια μαγείας θα γιατρέψει τα πάντα. Ο Κρόνος θα δοκιμάσει τις αντοχές και μπορεί  να διαψεύσει κι ορισμένες από τις προσδοκίες για να δείξει «το δρόμο».

Ο Δίας ανοίγει ένα παράθυρο στο φως επιτείνοντας τη διάθεση και την ώθηση να προχωρήσουμε μπροστά, να βελτιώσουμε τον εαυτό μας. Ο Κρόνος  πάντα θα υπενθυμίζει την αξία της πειθαρχίας, ώστε να προβούμε στην υλοποίηση των σχεδίων μας με σύνεση, σταθερότητα, ρεαλισμό και δουλειά που θα μας οδηγήσουν ασφαλέστερα στην εκπλήρωση των προσδοκιών μας.

Σοφία Αγαπητού

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΠανσέληνος στις 23/11/2018!
Επόμενο άρθροΕπιστολή από μια νέα ταξιδιώτισσα στο χώρο της Αστρολογίας
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here