(γράφει η Σοφία Αγαπητού)

Ο Δίας στην Ελληνική Μυθολογία ήταν  ο υπέρτατος  θεός, ο πατέρας  θνητών και αθανάτων, γεγονός που τον κατέστησε τον βασιλιά των πάντων. Ο Δίας για τους αρχαίους  ήταν  σύμβολο της παντοδυναμίας και της απόλυτης εξουσίας. Ως κριτής αδέκαστος εκπροσωπούσε τον νόμο και τη δικαιοσύνη κρίνοντας πάντα δίκαια και αμερόληπτα, προσωνύμιο  που εν μέρει  οφείλεται και στη δεύτερη σύζυγό του τη Θέμιδα, που ήταν η προσωποποίηση  του νόμου και της δικαιοσύνης  και η οποία είχε τρεις κόρες που επίσης  αντιπροσώπευαν  τη δικαιοσύνη: την Ευνομία, τη Δίκη και την Ειρήνη.

Ο Δίας  ήταν ταυτόσημος  με την τύχη και σύμφωνα με τον Πίνδαρο μία από τις κόρες του ήταν η Τύχη, η θεότητα της ευμάρειας και του πλούτου και το προσωνύμιο Κερασφόρος που του αποδόθηκε, εν μέρει οφείλεται σε εκείνη. Στη Μυθολογία ήταν επίσης  παντογνώστης και  θεός της σοφίας ενώ σύμφωνα με τον Ησίοδο  η πρώτη νόμιμη σύζυγός του η Μήτιδα  ήταν  θεά της γνώσης, της φρόνησης και της σοφίας.

Στη Μυθολογία οι ιδιότητες που αποδίδονταν στον θεό Δία και ορισμένα από τα προσωνύμιά του, Αδέκαστος, Δικαιόσυνος, Κερασφόρος και Παντογνώστης, συνδέονται  με άρρηκτο τρόπο με την Αστρολογία και με τα χαρακτηριστικά του πλανήτη Δία ο οποίος σχετίζεται  με την τύχη, τη γνώση, τη σοφία, τη δικαιοσύνη, την ηθική και την πρόοδο.

Σε ένα προσωπικό ωροσκόπιο η θέση του Δία και οι όψεις που κάνει με άλλους πλανήτες είναι ιδιαιτέρως σημαντική, γιατί καθορίζει την ηθική υπόσταση του ατόμου και επηρεάζει την πνευματική και τη σωματική εξέλιξή του. Ο Δίας παραμένει ένα χρόνο σε ένα ζώδιο και σε γενικές γραμμές (με εξαιρέσεις επί προσωπικού ωροσκοπίου) θεωρείται πλανήτης ευεργέτης καθώς σχετίζεται με την τύχη και την εξέλιξη του ατόμου, δηλαδή με το μέλλον του.                                                                              Στις 3 Δεκεμβρίου του 2019 θα εισέλθει στο ζώδιο του Αιγόκερω και θα παραμείνει εκεί έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2020. Ο Αιγόκερως είναι  ένα αμφιλεγόμενο και παρεξηγημένο ζώδιο για τον πλανήτη Δία, γιατί βρίσκεται σε μη ευνοϊκή θέση για τον πλανήτη (σε πτώση). Ο πλανήτης Δίας στην προκειμένη περίπτωση θέτει το αίτημα του για προσωπική επέκταση και το ζώδιο του Αιγόκερω ορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί αυτή η επέκταση.

Σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την πρόοδο του ατόμου, απλά θα την πραγματοποιήσει με τρόπο διαφορετικό, χρησιμοποιώντας  τις αρετές του Αιγόκερω, ο οποίος μιλάει για την αυτοσυγκράτηση, την οργανωτικότητα, την καρτερία, την  υπομονή και την πειθαρχία.  Η εξέλιξη θα γίνει πιο σεμνά, με πιο αργούς ρυθμούς, αλλά με σταθερά και αποτελεσματικά βήματα, αντιμετωπίζοντας  με στωικότητα  τα όποια προβλήματα και υπερπηδώντας με πειθαρχία τα όποια εμπόδια.

Τα παιδιά που θα γεννηθούν το 2020 θα έχουν Δία στον Αιγόκερω και η πρόοδός τους θα είναι συνδεδεμένη και θα συμπορεύεται με τις αρετές της προσήλωσης, της υπομονής, της εργατικότητας, της ηθικής και της δικαιοσύνης.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός  Dustin Hoffman, κάτοχος 2 βραβείων Oscar,  γεννημένος το 1937, χρονιά που ο Δίας  διέλαυνε στον Αιγόκερω,  έχοντας  σαν σύμμαχο τη σκληρή δουλειά και την  απαρέγκλιτη προσήλωση στον στόχο του, αποτελεί ένα αδιάσειστο παράδειγμα ατόμου με Δία στον «αυστηρό» Αιγόκερω, γεγονός που όχι μόνο δεν τον απέτρεψε από το να πετύχει,  παρά τον εκτόξευσε στην κορυφή των καλύτερων ηθοποιών παγκοσμίως.

«Από εμάς θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Από εμάς θα εξαρτηθεί ο παράδεισος ή η κόλαση που θα κτίσουμε. Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας». (Οδυσσέας Ελύτης)

Σοφία Αγαπητού

 

Προηγούμενο άρθροLudwig Van Beethoven σε αστρολογική…εκδοχή!
Επόμενο άρθροΗ αμφισημία του Ερμή στο Σκορπιό
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Επίσης, είμαι πτυχιούχος Νομικών σπουδών από τη Νομική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έχω ολοκληρώσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εγκληματολογική Ψυχολογία (MSc in Forensic Psychology) στο πρόγραμμα του UCLan. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr, το womannow.gr, το enikos.gr. Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr κι ενίοτε με το daisy.gr διατηρώντας μια μετρημένη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.