(γράφει η Σοφία Αγαπητού)

Ο Ερμής στη Μυθολογία ήταν ο Αγγελιοφόρος των θεών. Διέθετε το ταλέντο της επικοινωνίας, της πειθούς, της ευγλωττίας και της ευφράδειας του λόγου. Ετυμολογικά το όνομα Ερμής συνδέεται με την ιδιότητα (με τα χαρακτηριστικά) του Αγγελιοφόρου, γιατί προέρχεται από το ρήμα «είρω» που θα πει λέω, μιλάω, αναγγέλλω. Ο Ερμής ήταν ρωμαλέος και ευκίνητος και αποτελούσε πρότυπο για τους εφήβους. Συνδύαζε  το υγιές σώμα με το υγιές μυαλό (νους υγιής εν σώματι υγιεί). Καθώς ήταν  ο προστάτης των αθλητικών αγώνων, του αποδόθηκε το προσωνύμιο Εναγώνιος  και απεικονιζόταν  ως έφηβος νικητής του δρόμου, φορώντας το στεφάνι της νίκης και κρατώντας  το κλαδί του φοίνικα  ως έπαθλα  ή με φτερωτά σανδάλια ως δείγμα ευκινησίας και ταχύτητας.  Στην Αστρολογία ο πλανήτης  Ερμής, μετουσίωσε τα ταλέντα του θεού Ερμή σε ποιότητες, έτσι είναι συνδεδεμένος  με το λόγο, το νου, την επικοινωνία  την κίνηση και τα ταξίδια.

Ο Ερμής διέρχεται από το Σκορπιό ήδη από τις 3 Οκτωβρίου του 2019. Στις 31 Οκτωβρίου θα γυρίσει φαινομενικά ανάδρομος έως τις 20 Νοεμβρίου 2019. Ο Ερμής  φαινομενικά ανάδρομος και θεωρητικά αμφίσημος από το ζώδιο του Σκορπιού χειρίζεται το λόγο με δεξιοτεχνία  χειριζόμενος τα συναισθήματα των ανθρώπων. Προκειμένου  να αμυνθεί, μεταμορφώνεται από ερπετό σε αετό ερήμην των άλλων και χρησιμοποιώντας το ταλέντο της επικοινωνίας που απορρέει από τον Ερμή και την Πλουτώνια δύναμη που απορρέει από το  Σκορπιό, μαγνητίζει τόσο τους οικείους του όσο και το κοινό. Το διάστημα κατά το οποίο ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος, η επιρροή του πλανήτη παροδικά θα αλλοιωθεί ίσως παρεμποδίζοντας ορισμένες από τις  ποιότητές του να εκδηλωθούν στο 100%.

Συμπερασματικά, κινούμενος ανάδρομα, θα δράσει περιοριστικά και πιθανόν θα αναιρέσει ή θα καθυστερήσει οτιδήποτε έχει να κάνει με την υπογραφή ενός συμβολαίου, με τη σύναψη μιας συμφωνίας ή ενός διακανονισμού. Μεγαλόσχημα λόγια, όρκοι και  υποσχέσεις δεν είναι απαραίτητο ότι σε βάθος χρόνου θα τηρηθούν. Μετακινήσεις και ταξίδια  χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής. Αυτό που χρειάζεται προκειμένου να τιθασεύσει ο καθένας από εμάς τη δύναμη και την αμφισημία των ποιοτήτων του πλανήτη Ερμή, ο οποίος κινείται σε φαινομενικά ανάδρομη τροχιά, για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων είναι η λέξη «υπομονή». Βάλτε μία άνω τελεία. Χαλαρώστε και εκλογικεύστε το συναίσθημα. Μην προβείτε σε καίριες αποφάσεις για το μέλλον σας πριν εξετάσετε κάθε πιθανό ενδεχόμενο. Καθυστερήστε και προγραμματίστε για λίγες μέρες αργότερα, αν είναι δυνατόν, ένα ταξίδι. Διαπραγματευτείτε, αλλά προβείτε σε υπογραφή συμβολαίου δύο εβδομάδες αργότερα. Να είστε υποψιασμένοι. Ερωτικοί σύντροφοι του παρελθόντος ίσως να επανέλθουν, πιθανόν για να μείνουν ή  χωρίς να επιζητούν δέσμευση. Φιλτράρετε τα λόγια σας. Λόγια που λέγονται εν θερμώ  ή με τρόπο παρορμητικό και  απερίσκεπτο ούτε διαγράφονται ούτε ξεχνιούνται εύκολα. Υπομονή. Ανάδρομος Ερμής είναι… θα περάσει και θα προσπεράσει.

«Ο νους βολεύεται, έχει υπομονή, του αρέσει να παίζει, μα η καρδιά αγριεύει πλαντάει και χιμάει να σκίσει το δίχτυ της ανάγκης.» (Νίκος Καζαντζάκης)

Σοφία Αγαπητού

Προηγούμενο άρθροΔίας ο αδέκαστος
Επόμενο άρθροΟι Αστρολογικές τάσεις του Νοεμβρίου 2019
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Επίσης, είμαι πτυχιούχος Νομικών σπουδών από τη Νομική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έχω ολοκληρώσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εγκληματολογική Ψυχολογία (MSc in Forensic Psychology) στο πρόγραμμα του UCLan. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr, το womannow.gr, το enikos.gr. Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr κι ενίοτε με το daisy.gr διατηρώντας μια μετρημένη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.