(γράφει η Σοφία Αγαπητού) 

Ο θεός Άρης στην Μυθολογία αποτελεί το αρχέτυπο ρωμαλέου ήρωα,  είναι ο θεός του πολέμου, ενώ ετυμολογικά το όνομά του  προέρχεται από το ρήμα αίρειν που θα πει κυριεύω.

Ο θεός Άρης ήταν γιός της Ήρας, της θεάς με τον έκρυθμο χαρακτήρα, από την οποία κληρονόμησε τη βίαιη φύση και την αγάπη για τις μάχες και τους πολέμους. Η αγριότητα και τα βίαια ξεσπάσματα ήταν οικογενειακή υπόθεση και χαρακτήριζαν επίσης τις αδελφές  και τους γιούς του Άρη. Την  Ενυώ,  τη γυναικεία θεότητα του πολέμου,  που σημαίνει τρόμος  και την Έριδα, τη θεότητα που ήταν συνυφασμένη με τη διχόνοια και τον τσακωμό. Οι αδελφές του τον ακολουθούσαν στην μάχη μαζί με τους γιούς του, τον Δείμο, που επίσης θα πει τρόμος και τον Φόβο.              O Descharme  παρομοιάζει τα ξεσπάσματα του Άρη με τη θύελλα που μαίνεται ή με την μαύρη λαίλαπα. Ο Οπλοχαρής Άρης   εμφανιζόταν τρωτός και  ξεγυμνωμένος από τα όπλα και τη δύναμή του, μόνο στην αγκαλιά της θεάς Αφροδίτης. Σαν ερωτευμένος άνδρας αιχμαλωτίζονταν από τα θέλγητρα της αγαπημένης του  και τη σαγήνη του έρωτα. Καρπός του έρωτα  τους ήταν η Αρμονία. Διαχρονικά  η αρμονία  της ψυχής, της επιθυμίας και της καρδίας, αποτελούν τον μονόδρομο  που οδηγεί στην ευτυχία.

Στην Αστρολογία ο πλανήτης Άρης υιοθετεί τα χαρακτηριστικά του θεού του πολέμου. Αγαπάει τη βία, τους καυγάδες και τα όπλα. Είναι θαρραλέος, παρορμητικός και ορμητικός. Θα χιμήξει, θα παλέψει και θα κυριαρχήσει. Δεν θα σκύψει το κεφάλι, ούτε θα δεχθεί την ήττα. Σε ένα ατομικό ωροσκόπιο ο Άρης είναι ένας πολύ σημαντικός δείκτης, γιατί συμβολίζει τη δράση και την αντίδραση. Μπορεί να αποσαφηνίσει τον βαθμό της επιθετικότητας  ενός ατόμου και τον τρόπο με τον οποίο το άτομο θα  διοχετεύσει την «εγγενή οργή» του πλανήτη Άρη στην ίδια του τη ζωή.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2020 ο Άρης θα μεταβεί στο ζώδιο του Αιγόκερω και θα παραμείνει έως τις  30 Μαρτίου 2020. Ο Αιγόκερως θεωρείται το ύψωμα στο ζωδιακό κύκλο και στη αστρολογικά είναι η έξαρση του Άρη. Υπό την επήρεια του Αιγόκερω, η  δύναμη και η παρόρμηση του πλανήτη εν μέρει χρωματίζονται ή αναστέλλονται  ή επιβραδύνονται  από την στρατηγική και την υπευθυνότητα του Αιγόκερω. Με πιο απλά λόγια, ο Αιγόκερως λειτουργεί ως τροχοπέδη στην παράφορη επιθετικότητα του Άρη και τον προστατεύει από άσκοπες και ψυχοφθόρες μάχες. Τα άτομα που έχουν στο προσωπικό τους ωροσκόπιο  Άρη στον Αιγόκερω είναι  άτομα  θαρραλέα, ατρόμητα και αήττητα, γιατί  ενεργούν με  τόλμη και δυναμισμό, οριοθετώντας όμως τον παρορμητισμό τους με σύνεση και υπομονή.

Από τις 17 Φεβρουαρίου έως τις 30 Μαρτίου 2020, ο οπλοχαρής  Άρης θα ευνοήσει κυρίως τα ζώδια της γης και του νερού. Πολεμήστε ατρόμητα και  θα βγείτε κερδισμένοι στις καθημερινές μάχες της  ζωής. Οι μάχες κερδίζονται με γνώμονα τη λογική και τη στρατηγική.

«Φτάσε όπου δεν μπορείς παιδί μου. Μην ντραπείς αν έπαιξες καλά και έχασες. Να ντραπείς αν έπαιξες κακά και κέρδισες.» (Νίκος Καζαντζάκης)

Σοφία Αγαπητού

 

Προηγούμενο άρθροΗ Αφροδίτη (του Άρη) για το 2020
Επόμενο άρθροΕρμής στους Ιχθύς από τις 3/2/2020
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here