(γράφει η Σοφία Αγαπητού)

Ο κόσμος φοβάται τον ανάδρομο Ερμή. Για μένα δεν είναι θέμα φόβου, αλλά συνειδητοποιήσεων.

Όταν ένας πλανήτης φαινομενικά αναδρομεί, σημαίνει πως ίσως και εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του. Να σταματήσουμε, να αφουγκραστούμε, να κάνουμε απολογισμό, ανασκόπηση και μετά να συνεχίσουμε.

Σημαντικό είναι να μελετήσουμε το ζώδιο στο οποίο κινείται ο φαινομενικά ανάδρομος Ερμής και τις όψεις που κάνει στη διέλευση και στο προσωπικό μας ωροσκόπιο. Στην προκειμένη περίπτωση ο Ερμής θα κινείται σε ανάδρομη τροχιά από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 20 Φεβρουαρίου στο ζώδιο του Υδροχόου, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την αλλαγή, την επανάσταση, την πρωτοπορία και με θέματα που άπτονται της πολιτικής, της αστρολογίας και της τεχνολογίας.

Στις 12-13-14 Φεβρουαρίου ο Ερμής θα συναντηθεί σε όψη συνόδου με την Αφροδίτη και τον Δία στην 13η και 14η μοίρα του Υδροχόου χρωματίζοντας την επικοινωνία με γοητεία, διάθεση συνεννόησης, κάποια τρυφερότητα, ακόμα και αγάπη.

Μέσα στο Φεβρουάριο και για πάνω από 15 ημέρες ο Κρόνος συναντάει με όψη τετραγώνου τον Ουρανό στην 6η-7η μοίρα των σταθερών και μας υπενθυμίζει πως οι αλλαγές, που ο Ουρανός θέλει να επιφέρει, πρέπει να μπολιαστούν με υπομονή, με εγκράτεια και αυτοέλεγχο, για να συμβαδίζουν με τις δομές και το σύστημα που ο Κρόνος επιβάλει.

Ο ανάδρομος Ερμής θα δώσει την ευκαιρία να αφουγκραστούμε το “κύμα” αλλαγών που έρχεται. Φυσικά θα προσέξουμε που βάζουμε την υπογραφή μας και θα δεν θα προβούμε σε σημαντικές αλλαγές εάν δεν φιλτράρουμε πολύ καλά τις αποφάσεις μας.

Καμιά φορά στη ζωή μας το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται  να κάνουμε είναι ένα διάλειμμα, ν’ ακούσουμε την εσωτερική μας φωνή, προτού συνεχίσουμε το δρόμο μας. Αυτή την ευκαιρία μας δίνει ο ανάδρομος Ερμής και από αυτή τη σκοπιά δεν χρειάζεται να φοβόμαστε, απλά να οργανώσουμε τις σκέψεις και κατ’ επέκταση τις πράξεις μας.

Όπως έχει γραφτεί εξ’ άλλου: No matter what you plan, you never know what life has planned for you. Often when we lose hope and think this is the end, God smiles from above and says, relax sweetheart, this is just a bend -not the end”!

 

 

Προηγούμενο άρθροΟ ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο και πώς θα επηρεάσει κάθε ζώδιο (Φεβρουάριος 2021
Επόμενο άρθροΑστρολογικά νέα για την εβδομάδα 1-7/2/2021
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here