(γράφει η Σοφία Αγαπητού)

Η Θεά Αφροδίτη, η ουράνια βασίλισσα της ομορφιάς και του έρωτα, ήταν η αγαπημένη των ποιητών και η χαϊδεμένη των καλλιτεχνών, της οποίας τα κάλλη αγαπούσαν να εξυμνούν και να αναπαριστάνουν. Η Θεά Αφροδίτη «στολισμένη με την ευγενική της γυμνότητα», λέει χαρακτηριστικά ο Decharme περιγράφοντας  με τρόπο γλαφυρό τη θεά της αγάπης, γιατί από την αρχαιότητα έως σήμερα υποδηλώνει τον αέναο κύκλο της αγάπης.

Στην Αστρολογία ο Πλανήτης Αφροδίτη μας παραπέμπει στον ίδιο αέναο κύκλο της αγάπης,  κάθε μήνα από άλλο ζώδιο τονίζοντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες του εκάστοτε ζωδίου, κυκλικά και αδιάλειπτα.                                                                        Η Αφροδίτη εισέρχεται στις 14 Σεπτεμβρίου στο ζώδιο του Ζυγού. Η Αφροδίτη, σε ζώδιο παρορμητικό του αέρα, που σχετίζεται με τον 7ο οίκο, θα νιώσει τη θαλπωρή «του σπιτιού της», κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η σχέση, η συμπόρευση, η συντροφικότητα, η συνεργασία και ο γάμος βρίσκονται στο απόγειο της δόξας τους. Ο άνθρωπος γεννιέται μόνος, αλλά ο προορισμός του, ο οποίος απορρέει μέσα από τις ψυχικές  ανάγκες και το ένστικτό του, τον οδηγούν στην αναζήτηση της  συντροφικότητας.

Ο απώτερος σκοπός και στόχος του είναι να ζευγαρώνει και να επιδιώκει την όποια μορφή σχέσης και συνεργασίας στην προσωπική και στην επαγγελματική του ζωή.                                                                                                                            Ο Ζυγός, δημοφιλής, γοητευτικός, επικοινωνιακός, με μεστό λόγο και αυθεντική αβρότητα τρόπων, διεκδικεί το ταίρι του «ιπποτικά». Θέτει ως στόχο να επιφέρει την αρμονία στις σχέσεις/ συνεργασίες και  επιζητεί την «ομορφιά» σε ένα ιδανικό ταίριασμα σχέσης.

Συνεπώς, μία Αφροδίτη στον Ζυγό, θα μπορούσε να ονομαστεί «Νυμφία», εκείνη που έρχεται σε κοινωνία γάμου, δηλαδή η νύφη, γιατί συνδέεται με τον 7ο οίκο της συντροφικότητας και του γάμου. Ανατρέχοντας στη Μυθολογία, ο Decharme αναφέρει πως η Αφροδίτη αποτελούσε τον/την ιδανικό σύντροφο.

Εφιστώ την προσοχή σας στις 25 και στις 27 Σεπτεμβρίου όπου η Αφροδίτη θα βρίσκεται σε δυσμενή όψη με τον Κρόνο και με τον Ποσειδώνα, καθώς δεν αποκλείονται δυσκολίες σε αισθηματικό / οικονομικό επίπεδο για πολλούς και πολλές.

Οι άμεσα ευνοημένοι με μια Αφροδίτη στο Ζυγό, πάντως, είναι όσοι από εσάς είστε  Ζυγοί, Κριοί, Δίδυμοι, Υδροχόοι ή έχετε πλανήτες στον Ζυγό, στον Κριό, στους Διδύμους και στον Υδροχόο.

«Μία λέξη μας απελευθερώνει από όλο το άχθος και τον πόνο της ζωής. Η λέξη αγάπη». (Σοφοκλής)

Σοφία Αγαπητού

 

Προηγούμενο άρθροΜε την Αφροδίτη σε κυριαρχία!
Επόμενο άρθροΈνας Ερμής μπολιασμένος με Αφροδίτη…
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here