Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω δεχτεί το ερώτημα:

Πότε είναι καλό να ξεκινήσω δίαιτα; θέλω να χάσω βάρος και να τα καταφέρω!

Ας δούμε (σε γενικές γραμμές) κατ’ αρχάς πότε ένα προσωπικό ωροσκόπιο θα μπορούσε να δείχνει μια τάση προς υπερφαγία, άρα και μια τάση για το άτομο να γίνει υπέρβαρο:

  • Ο Δίας επάνω στον ωροσκόπο ή σε quatrile όψη με τον ωροσκόπο ή ο Δίας σε σύνοδο ή σε quatrile όψη με το Μεσουράνημα ή σε σύνοδο ή σε quatrile όψη με τον κυβερνήτη του ωροσκοπίου αποτελεί ένα σύμβολο που οδηγεί στη σκέψη ότι το άτομο παχαίνει πιο εύκολα.
  • Τα ίδια ισχύουν για την Αφροδίτη, αλλά και για τον Ποσειδώνα σε αντίστοιχες όψεις, αφού η Αφροδίτη συνδέεται και με τα γλυκά, τις γευστικές απολαύσεις, αλλά και τις ορμονικές διαταραχές και ο Ποσειδώνας με τις καταχρήσεις και ιδιαίτερα με το αλκοόλ που σαφώς έχει θερμίδες!

Σε αντιδιαστολή με τα παραπάνω, έχουμε τον άνθρωπο που γεννήθηκε με:

  • Κρόνο ή Άρη επάνω στον ωροσκόπο / στο Μεσουράνημα ή σε quatrile όψη με τον ωροσκόπο / με το Μεσουράνημα ή σε σύνοδο ή σε quatrile όψη με τον κυβερνήτη του ωροσκοπίου. Αυτός ο άνθρωπος πιθανότατα, σύμφωνα με την αστρολογική σκέψη, δεν θα χρειαστεί να κάνει δίαιτα με στόχο την απώλεια κιλών στη ζωή αυτή!

Όσον αφορά στη διέλευση των πλανητών και τις όψεις της διέλευσης επάνω σε συγκεκριμένο αστρολογικό χάρτη -και με βασικό το ερώτημα της σωστής χρονικής στιγμής για ξεκίνημα διατροφής με στόχο το αδυνάτισμα θα μπορούσα να συνοψίσω σ’ ένα γενικό πλαίσιο λογικής τους παρακάτω δείκτες ως επιβοηθητικούς στο εν λόγω εγχείρημα:

  • Η περίοδος αμέσως μετά από πανσέληνο δείχνει να βοηθάει το project της απώλειας κιλών (αίσθηση ξεφουσκώματος, ακόμα και σε ορμονικές διαταραχές)
  • Κρόνος ή Δίας ή Άρης διέλευσης σε sextile όψη με τον Ωροσκόπο ή με τον κυβερνήτη του χάρτη ή με το Μεσουράνημα
  • Δίας ή / και Κρόνος διέλευσης σε sextile όψη με τη σελήνη του χάρτη
  • Άρης ή Κρόνος διέλευσης σε σύνοδο με Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα ή κυβερνήτη του χάρτη
  • Αφροδίτη διέλευσης σε sextile όψη με σελήνη / Ερμή / Άρη του χάρτη

Φυσικά το παρόν άρθρο- όπως και τα περισσότερα άρθρα που απευθύνονται σε ευρύ κοινό- αποτελεί μια γενική προσέγγιση του ζητήματος. Η μελέτη επί προσωπικού αστρολογικού χάρτη αποδεικνύεται πάντα πιο εύστοχη, καθώς λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παράγοντες της ατομικής περίπτωσης με αποτέλεσμα μεγαλύτερη στατιστική ακρίβεια στην εργασία.  Σημειώσατε δε, πως η θέση της σελήνης, οι όψεις της εντός του προσωπικού αστρολογικού χάρτη, αλλά και ο δεύτερος και ο τέταρτος οίκος του ωροσκοπίου πολλάκις συμβολίζουν τη «σχέση» του ατόμου με την έννοια της τροφής.

Προηγούμενο άρθροΟ Άρης στον Τοξότη από τις 27 Ιανουαρίου και οι μέρες “σταθμός”
Επόμενο άρθροΤι σημαίνει να έχεις τον Άρη στον Τοξότη;
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here