Κατά το 2018 ο Κρόνος θα διελαύνει στο ζώδιο του Αιγόκερω, ζώδιο το οποίο ο πλανήτης κυβερνά κατά τη θεωρία, συνεπώς συζητούμε για έναν Κρόνο με υγιείς ποιότητες, έναν Κρόνο ο οποίος μπορεί να δώσει πολλά καλά στον κόσμο, εφόσον καθένας από εμάς επιθυμεί να προοδεύσει και να κατανοήσει τη ζωή κι από μια πιο ώριμη – λογική – ρεαλιστική σκοπιά. Αξιοποίηση της αρμονικής όψεως του Κρόνου από το ζώδιο του Αιγόκερω σημαίνει κυρίως ανάκτηση αυτοελέγχου, αξιοπιστίας, εργατικότητας και πειθαρχίας, ενώ η δομή και ο προγραμματισμός κάθε ενέργειας είναι αυτονόητα.

Η διέλευση του Κρόνου κατά το 2018 πραγματοποιείται ουσιαστικά στο α’ δεκαήμερο του Αιγόκερω (1η έως 11η μοίρα του ζωδίου).

Σε αυτό το άρθρο θα πραγματευτώ το ζήτημα εστιάζοντας στους ξεκάθαρα ευνοημένους αυτής της διελεύσεως με σειρά ως εξής:

  • Ταύροι: ευνοημένοι κυρίως οι Ταύροι που γεννήθηκαν κατά το μήνα Απρίλιο. Η χρονιά του 2018 θα σας βοηθήσει να σκέπτεστε πιο βαθιά, ώριμα, αυστηρά, αλλά και πιο πρακτικά συνειδητοποιώντας κάποια σημαντικά ζητήματα. Πιθανότατα θα αισθανθείτε μεγαλύτερη σιγουριά και σταθερότητα στο βηματισμό σας, κυρίως σε οτιδήποτε σχετίζεται με τις σπουδές, τις επαγγελματικές επιλογές, αλλά και τα νομικά θέματα.

 

  • Παρθένοι: ευνοημένοι κυρίως οι Παρθένοι που γεννήθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο. Η χρονιά του 2018 αποτελεί έναν σταθμό για ορισμένους από εσάς. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ωριμάζετε εποικοδομητικά αποδεχόμενοι την αναγκαιότητα και την πραγματικότητα κι επωμιζόμενοι τις ευθύνες ή τις δυσκολίες ενός έρωτα με όρια (διαφορά ηλικίας / χιλιομετρική απόσταση / προβλήματα και ανάγκη για συμβιβασμούς) ή τις απαιτήσεις των παιδιών ή τα τρεξίματα της επιχείρησής σας. Η ζωή δεν καθίσταται πιο χαρούμενη, γίνεται όμως πιο ουσιαστική και παραγωγική.

 

 

  • Αιγόκεροι: ευνοημένοι κυρίως οι Αιγόκεροι που γεννήθηκαν κατά το μήνα Δεκέμβριο και μόνον εφόσον ο Κρόνος σχηματίζει καλές (τριγωνικές) όψεις με πλανήτες στον γενέθλιο προσωπικό αστρολογικό χάρτη. Στην συγκεκριμένη αυτή ευνοϊκή περίπτωση έχουμε ανθρώπους που μέσα από δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν καταφέρνουν ν’ αντλήσουν δύναμη από τα σώψυχα και να γίνουν πολύ πιο δυνατοί κι αποφασιστικοί, ακόμα και στρατηγικοί στη διαχείρισή τους. Σημαντικά εφόδια για τους Αιγόκερους είναι εδώ η υπομονή, η επιμονή, η συστηματική προσπάθεια και η εμβάθυνση στον τρόπο και στο περιεχόμενο της θεώρησης των πραγμάτων. Πιθανώς κάποιοι θα αναθεωρήσουν σχετικά με κάτι που άφησαν στο παρελθόν αναξιοποίητο και θα γυρίσουν πίσω με αυστηρότητα και αυτοπειθαρχία για να το (ξανα)επιχειρήσουν.

 

 

  • Σκορπιοί: ευνοημένοι κυρίως οι Σκορπιοί που γεννήθηκαν κατά το μήνα Οκτώβριο. Το 2018 μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία για μια καινούργια επαγγελματική επιλογή που να σχετίζεται με τις μετακινήσεις ή το εμπόριο ή τα σεμινάρια / την εκπαίδευση ή που να εμπεριέχει πολλή…χαρτούρα (πχ. γραμματειακή υποστήριξη, αρχειοθέτηση εγγράφων). Γίνεστε ακόμη πιο παρατηρητικοί κι ακριβείς στη θεώρηση των πραγμάτων, ενώ ενδεχομένως θα γίνετε και περισσότερο συγκρατημένοι ή επιφυλακτικοί στις πάσης φύσεως σχέσεις σας. Ώριμη σκέψη – ανάλυση κι επωφελή ξεκαθαρίσματα σχέσεων με το περιβάλλον αποτελούν κάποια από τα καλά που σημαίνει ο Κρόνος για εσάς. Μην μπερδέψετε τη σοβαρότητα / επιφύλαξη με την απαισιοδοξία, γιατί θα χάσετε την ουσία!

 

  • Ιχθύες: ευνοημένοι κυρίως οι Ιχθύες που γεννήθηκαν κατά το μήνα Φεβρουάριο. Οι έννοιες του προσωπικού «στόχου», της επιδίωξης, αλλά και της φιλίας γίνονται τώρα πιο σταθερές, σοβαρές, μεστές, πρακτικές απαιτώντας από εσάς συνεπή στάση, επιλεκτικότητα κι ώριμη αντιμετώπιση. Στο εξής κρατάτε κοντά σας ανθρώπους που κρίνετε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο αξιόλογους για την πορεία σας, ενώ εστιάζετε σε συγκεκριμένους στόχους που έχουν ουσία κι αυτούς υπηρετείτε με υπευθυνότητα.

 

 

  • Καρκίνοι: ευνοημένοι κυρίως οι Καρκίνοι που γεννήθηκαν κατά το μήνα Ιούνιο και μόνον εφόσον ο Κρόνος σχηματίζει καλές (τριγωνικές) όψεις με πλανήτες στον γενέθλιο προσωπικό αστρολογικό χάρτη. Στην συγκεκριμένη αυτή ευνοϊκή περίπτωση έχουμε ανθρώπους που θέλουν να επιτύχουν ένα ιδανικό ει δυνατόν αποτέλεσμα στον τομέα των σχέσεων ή των συνεργασιών. Κατά συνέπεια γίνονται πιο επιλεκτικοί ή και πιο δύσκολοι στις διαδικασίες αυτές. Η επιλογή ενός συντρόφου μεγαλύτερου σε ηλικία ή ωριμότερου ως χαρακτήρα, ενός ατόμου που χαρακτηρίζεται από «κύρος» λόγω κοινωνικής θέσης είτε οικονομικής δεινότητας ή γενικότερα ενός ατόμου που θυμίζει στα μάτια τους την «πατρική, προστατευτική φιγούρα» αποτελεί φυσιολογική έκφανση ενός θετικού Κρόνου στον Αιγόκερω για τους Καρκίνους. Επίτευξη μιας σταθερής σχέσης / συνεργασίας υπό την προϋπόθεση ότι το άτομο έχει κατανοήσει τους όρους και τα όρια μιας κατάστασης. Παράλληλα, δεν αποκλείεται ένας αποχωρισμός, τον οποίον όμως το άτομο θα επιθυμεί εκ βαθέων και τον οποίον θα  βιώσει σαν ανακούφιση.

 

 

Προηγούμενο άρθροΚρόνος , ο δύσκολος “δάσκαλος” και η επιρροή του το 2018 στα παρορμητικά
Επόμενο άρθρο2018: Αστρολογικές Παρατηρήσεις και Ιδιαιτερότητες
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here