(γράφουν οι κκ. Μαρία Κωνσταντίνου & Marie-Denise Διαμαντή)

Από σήμερα ο Ήλιος περνάει στον Υδροχόο, ένα ζώδιο που παραδοσιακά φημίζεται για την προοδευτικότητα, όμως πολλές φορές και για την ακρότητά του. Οι τυπικοί Υδροχόοι αγαπούν την ελευθερία και την ισότητα, ενώ απεχθάνονται την ιεραρχία και τα προνόμια- εκτός αν ενίοτε αφορούν τους…ίδιους.

Είναι περίεργοι να γνωρίσουν κάθε τι νέο, ενώ μπορούν εκ παραλλήλου να παραμείνουν αντικειμενικοί, αμερόληπτοι και αποστασιοποιημένοι. Επιπλέον διακρίνονται για τον ορθολογικό τρόπο σκέψης τους καθώς και για τον ανθρωπισμό τους, ακόμα κι αν ο ανθρωπισμός κάποτε φαντάζει ιδωμένος ή και φτιασιδωμένος βάσει των δικών τους προτύπων, άρα παύουν να είναι πλέον αντικειμενικοί!

Γενικά αρνούνται να δεχτούν διαφοροποιήσεις μεταξύ των ανθρώπων βάσει φύλου, εθνικότητας ή κοινωνικής τάξης, αν και κανείς θα συναντήσει κι εκείνους που θεωρούν τη δική τους κάστα μοναδική…

Η ενασχόλησή τους με την αλήθεια μπορεί πολλές φορές να τους κάνει να έχουν έλλειψη τακτ, παρόλα αυτά παραμένουν αυθεντικοί. Πολλές φορές μπορεί να φαίνονται απόμακροι και αποστασιοποιημένοι, όμως η πραγματικότητα είναι ότι προσπαθούν περισσότερο να είναι ειλικρινείς και λογικοί, να μην μειωθεί η ευφυία τους μπροστά σε μια συναισθηματική στιγμή τους.

Οι Υδροχόοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τους ανθρώπους γενικότερα και είναι γνήσια ανοιχτοί σε οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση. Ίσως πρόκειται για το πιο φιλικό και άνετο ζώδιο. Παρόλα αυτά, σε πιο προσωπικό επίπεδο επιλέγουν να συναναστρέφονται με λιγότερους και όχι απλά “με τον οποιοδήποτε” και μπορούν πολύ εύκολα να απορρίψουν όσους είναι στενόμυαλοι, ενώ πολλές φορές θεωρούνται σνομπ.  Έχουν επιπλέον την φήμη ότι είναι αντισυμβατικοί, μεταρρυθμιστές και επαναστάτες, ιδιαίτερα όταν ο Ουρανός κάνει πολλές όψεις στο ωροσκόπιο τους, μπορεί όμως να γίνουν και φανατικοί ιδεολόγοι.

Σε κάθε περίπτωση είναι εκείνοι που διαθέτουν ένα ανεξάρτητο πνεύμα και δύσκολα θα δεχτούν από κάποιον να τους πει τι να κάνουν. Μπορεί να ενδιαφέρονται για την πληροφορία που έρχεται από τρίτα άτομα, παρόλα αυτά θα δημιουργήσουν προσεκτικά και μόνοι τους την δική τους γνώμη, ενώ πολλές φορές μπορεί να γίνουν απρόβλεπτοι. Οι Υδροχόοι αγαπούν ιδιαίτερα τις αλλαγές και τη δράση σε συλλογικούς χώρους για έναν κοινό στόχο.

Ως ζώδιο ο Υδροχόος σχετίζεται με την τεχνολογία, το διαδίκτυο, την επιστήμη, τη ρομποτική, την αστρολογία, τα μαθηματικά και τις εφευρέσεις. Τα χρώματα που συνδέονται με τον Υδροχόο είναι το μπλε και το τουρκουάζ. Τα σημεία του σώματος που του αποδίδονται συμβολικά είναι οι αστράγαλοι, το κυκλοφορικό σύστημα και το περιφερικό νευρικό σύστημα.

Διάσημοι Υδροχόοι: Μότσαρτ, Τόμας Έντισον, Τζων Τραβόλτα, Πωλ Νιούμαν, Δαρβίνος, Ιούλιος Βερν, Μαλβίνα Κάραλη, Πέμη Ζούνη, Ανδρέας Παπανδρέου, Τζίμης Πανούσης, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιώργος Ζαμπέτας, Ρούλα Κορομηλά.

 

Προηγούμενο άρθροΗ εβδομάδα 18-24 Ιανουαρίου 2021 αστρολογικά
Επόμενο άρθροΑστρολογία για την εβδομάδα 25-31/1/2021
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Επίσης, είμαι πτυχιούχος Νομικών σπουδών από τη Νομική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έχω ολοκληρώσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εγκληματολογική Ψυχολογία (MSc in Forensic Psychology) στο πρόγραμμα του UCLan. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr, το womannow.gr, το enikos.gr. Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr κι ενίοτε με το daisy.gr διατηρώντας μια μετρημένη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.