Στη διέλευσή του από το ζώδιο του Σκορπιού από τις 10/10 έως και τις 30/10/2018 ο Ερμής συναντά διαδοχικά με ενδιαφέρουσες όψεις κάποιους πλανήτες (της διέλευσης) δίνοντάς μας έτσι συμβολικά κάποιες ενδεχόμενες ερμηνείες ως εκφάνσεις στην πραγματικότητά μας. Ειδικότερα:

  • στις 10-11/10/2018 ο Ερμής συναντά τον Ουρανό σε αντίθεση: αν συζητήσουμε για τους γεννημένους κοντά στις 22/12, 24/8, 22/6, 20/2, τότε ίσως ναι, μπορούμε να σκεφτούμε θετικά και να εικάσουμε ότι υπάρχει κάπου εδώ μια στιγμή έντονης διαίσθησης που φέρνει εφευρετική προοπτική, μια πρωτότυπη ιδέα,  αυτό που λέμε “πνευματική αναλαμπή”. Επικοινωνίες / ειδήσεις / προτάσεις / συναλλαγές με χρήση της τεχνολογίας ή με ξαφνικό τρόπο φέρνουν θετικά αποτελέσματα για τούτη την ομάδα (στις ημερομηνίες γεννήσεως). Από την άλλη πλευρά, αν συζητήσουμε για τους γεννημένους πολύ κοντά στις 21/4, 24/7, 24/10, 21/1, 6/6, 8/9, 8/12, 6/3, τότε θα πρέπει να τονίσουμε πως σε αυτήν την ομάδα υπάρχουν πολλοί  / πολλές που θα πρέπει εκ παραλλήλου να προσέξουν και να διαχειριστούν τάσεις, όπως: αυτή της ιδιοτροπίας, της ισχυρογνωμοσύνης, της έντονης νευρικότητας ή βιασύνης, της αδεξιότητας στο λόγο (στην επικοινωνία, αλλά και στη σκέψη) και στην κίνηση (προσέχουμε στην οδήγηση), της αλαζονείας και της έντονης κυκλοθυμίας, της εσωτερικής αναστάτωσης που παράγει την ανάγκη για απότομες / απερίσκεπτες αλλαγές ή διακοπές δραστηριοτήτων / καταστάσεων με άτσαλο – καταστροφικό τρόπο ή αποτέλεσμα.
  • στις 12/10/2018 ο Ερμής συναντά τον Κρόνο σε εξάγωνο: συζητούμε για μια μέρα όπου υπάρχει η δυναμική για μια σταθερή, με βάσεις και εγκυρότητα διαπραγμάτευση ή συμφωνία, καθώς επίσης για ποιοτική διανοητική εργασία, ικανότητα συγκέντρωσης, λογική και φρόνηση, φιλοσοφημένη προοπτική, ακρίβεια στο διάλογο. Ισχύει κυρίως για γήινους γεννημένους κοντά στις 23/4, 26/9, 24/12, αλλά και για υδάτινους γεννημένους κοντά στις 24/6, 26/10, 22/2.
  • στις 15/10/2018 ο Ερμής συναντά την Αφροδίτη σε σύνοδο: πρόκειται για μια αστρολογική συγκυρία που θυμίζει σκέψεις / συζητήσεις / επιστολές / ειδήσεις που σχετίζονται με χρήματα ή αισθήματα. Για τους Καρκίνους της 1/7 και τους Ιχθύς της 27/2 και για κάποιους Σκορπιούς της 31/10 και για ορισμένους Ταύρους της 28/4 η όψη αυτή γεννά καλλιτεχνική ή συναισθηματική έμπνευση, αλλά και θετικές, ρομαντικές σκέψεις / ιδέες. Για τους σταθερούς της 28/4, 28/1, 31/7, 31/10 η όψη αυτή θα μπορούσε να θυμίσει συναισθηματική υπερευαισθησία, ματαιοδοξία, έπαρση, σπατάλη, αλλά – υπό συνθήκες- και μια τάση καλοπέρασης, χιούμορ, έντονης  έκφρασης της ανάγκης απόλαυσης σε κάθε επίπεδο (οικονομικό, υλικό, συναισθηματικό).
  • στις 18-19/10/2018 ο Ερμής συναντά τον Άρη σε τετράγωνο: έντονη αποφασιστικότητα, αλλά και νευρικότητα δείχνει η όψη αυτή. Λογομαχίες, πείσμα, ισχυρογνωμοσύνη, καυστική κριτική, βιασύνη / επιθετικότητα στις αντιδράσεις και στις κινήσεις θα πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο. Προσέχουμε στη διαχείριση του λόγου, αλλά και στην οδήγηση. Αφορά κυρίως τους σταθερούς της 4/5, 6/8, 6/11, 3/2, αλλά και τους μεταβλητούς της 19/6, 21/9, 21/12, 19/3.
  • στις 19/10/2018 ο Ερμής συναντά σε τρίγωνο τον Ποσειδώνα: ρομαντισμός, καλλιτεχνική ιδέα / έμπνευση, διέξοδοι σε διαπραγματεύσεις / συμφωνίες, διαισθήσεις- όνειρα με ιδιαίτερο νόημα, λύσεις “από το πουθενά”, αλλά και λόγος που φέρνει πιο κοντά συναισθηματικά ορισμένους/ ες, επικοινωνία με τον εσωτερικό- ανώτερο εαυτό! Η όψη αυτή αφορά κυρίως τους γεννημένους πολύ κοντά στις 4/5, 6/9, 4/1, 6/7, 6/11, 4/3.
  • στις 22/10/2018 ο Ερμής συναντά τον Πλούτωνα σε εξάγωνο: μια εξαιρετική ευκαιρία εκδήλωσης των ικανοτήτων κάποιου να πείθει με επιχειρήματα και να ελέγχει επί της ουσίας τις καταστάσεις. Παρατηρητικότητα, εύστοχη και σβέλτη αντίληψη, διπλωματική διαχείριση, άσκηση επιρροής δια του λόγου- γραπτού και προφορικού. Πιθανότητες για πολύ καλές οικονομικές προτάσεις / συμφωνίες / συναλλαγές για ορισμένους και κυρίως για τους γήινους και τους υδάτινους της 8/5, 10/9, 8/1, 8/3, 10/7, 10/11.
  • στις 29/10/2018 ο Ερμής συναντά το Δία σε σύνοδο: μια όψη που αδιαμφισβήτητα μπορεί να λειτουργήσει θετικά πρωτίστως για τους Καρκίνους της 19/7 και για τους Ιχθύς της 17/3, καθώς επίσης για Αιγόκερους της 17/1 και Παρθένους της 19/9. Δευτερευόντως και υπό προϋποθέσεις προσωπικού αστρολογικού χάρτη δίνει θετική προοπτική στους Ταύρους της 17/5 και στους Σκορπιούς της 19/11: οι τυχεροί της όψης αυτής αναμένουν επί της ουσίας πρόοδο μέσ’ από την ευθυκρισία και την ποιοτική – θετική ιδέα / επικοινωνία, καθώς επίσης ευρυμάθεια, αισιοδοξία, επιχειρηματικό πνεύμα με εποικοδομητικά αποτελέσματα, επιστημοσύνη, ευκαιρίες για ταξίδια ή σπουδές και πρόοδο / ειδήσεις σχετικά με νομικές υποθέσεις. Η εν λόγω συνάντηση του Ερμή με το Δία, ωστόσο, καραδοκεί κινδύνους για κάποιους, ειδικά αν είναι γεννημένοι στα σταθερά ζώδια και συγκεκριμένα πολύ κοντά στις 17/5, 19/8, 19/11, 16/2 ή στα παρορμητικά ζώδια με γέννηση πολύ κοντά στις 2/4, 4/7, 5/10, 2/1. Ο κίνδυνος  για εσάς που αναφέρω έγκειται στην τάση για επιπολαιότητα ή αφηρημάδα στην κρίση ανθρώπων / καταστάσεων, αλλά και στην αναξιοπιστία ή στην εξαπάτηση ή στην αλαζονεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απερίσκεπτες κουβέντες ή σε επισφαλείς επιχειρηματικές / οικονομικές κινήσεις επιφέροντας ζημιές. Εδώ, λοιπόν, μιλάμε για μια υπερβολή στη σκέψη ή στη διαχείριση του λόγου ή των επιχειρηματικών ( ή άλλων) κινήσεων / αποφάσεων / επιλογών που θα μπορούσε να λάβει αρνητικές διαστάσεις μεσοπρόθεσμα / μακροπρόθεσμα.
Προηγούμενο άρθροΕρμής στο Σκορπιό: σημασία και συμβολισμός!
Επόμενο άρθροCharles Aznavour: φωνή κι έκφραση για πάντα!
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here