(γράφει η Marie-Denise) 

Πόση μελάνη να ξοδευτεί γι αυτόν τον Άρη; έναν- μάλλον δύσκολο- Άρη στη θέση (στο ζωδιακό χώρο) της Σελήνης, ο οποίος εκφράζεται θετικά κυρίως όταν τα κίνητρά του είναι συναισθηματικά, κίνητρα προσφοράς / προστασίας / φροντίδας / «τροφής» προς όσους αγαπά πραγματικά, αλλά κι όταν το άτομο διοχετεύει την ενέργειά του σε συγκεκριμένους τομείς δράσης, όπως: μαιευτική, γυναικολογία, ιστορία, αρχαιολογία, εστίαση, μαγειρική, διακόσμηση εσωτερικών χώρων, αγωγή νηπίων, φροντίδα χώρων (πχ. σπιτιού)- οικοκυρικά, baby sitting, αλλά και κυτταρολογία, διατροφή, γαστρεντερολογία, φροντίδα ηλικιωμένων, μεσιτικά, αναπαλαίωση κτιρίων.

Ο Άρης στον Καρκίνο έχει ελπίδες να δώσει θετικά μηνύματα για τη ζωή ενός ανθρώπου, κυρίως αν – ως δείκτης- εντός του προσωπικού ωροσκοπίου συνδέεται με τριγωνική ή εξαγωνική όψη με άλλα σημεία / πλανήτες του χάρτη. Επίσης έχει νόημα να κοιτάξουμε πολύ πολύ προσεκτικά σε ποιον οίκο βρίσκεται ο Άρης του Καρκίνου. Διότι αν βρίσκεται στον πρώτο ή στον πέμπτο ή στο δέκατο οίκο, τότε ναι, μπορούμε να έχουμε ελπίδες για κάτι πολύ θετικό, ακόμα περισσότερο εφόσον συντρέχει και η προϋπόθεση των «μαλακών» όψεων που προανέφερα.

Αν όμως ο Άρης του Καρκίνου βρίσκεται τον τέταρτο ή στον έβδομο ή στον δωδέκατο οίκο του προσωπικού αστρολογικού χάρτη, πολύ περισσότερο αν σχηματίζει και τετραγωνικές όψεις ή συνόδους με πλανήτες / σημεία εντός του χάρτη, τότε όντως ένας άνθρωπος θα μπορούσε να υποφέρει από πολλά και κυρίως ψυχολογικά, συναισθηματικά, οικογενειακά. Παράλληλα, οι ψυχολογικές εντάσεις πιθανώς σωματοποιούνται και φέρνουν συμπτώματα προβλημάτων στα γυναικολογικά ή στην κοιλιακή χώρα ή ακόμα και σε οτιδήποτε συνδέεται με την τροφή (πχ. δυσανεξίες, δυσπεψίες κλπ). Αγχωτικές διαταραχές, αλλά και διαταραχές σχετικές με την πρόσληψη τροφής ή φοβίες (πχ. αγοραφοβία / κρίσεις πανικού) είναι συμπτώματα που συναντά κανείς σε βεβαρημένες περιπτώσεις ωροσκοπίων που έχουν διάφορους δύστροπους δείκτες και μέσα σε αυτούς μπορεί να είναι και ένας «βαλλόμενος» (από όψεις) και δύσκολα τοποθετημένος (από οίκο) Άρης στον Καρκίνο.

Με τη διέλευση του Άρη από τον Καρκίνο, σε γενικές γραμμές, δυσκολεύονται περισσότερο οι Κριοί, αλλά και πολλοί Αιγόκεροι, όπως και αρκετοί Λέοντες. Από την άλλη πλευρά η ίδια διέλευση μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες σε πολλούς Σκορπιούς, Ιχθύς, ενίοτε – με σωστή διαχείριση- και σε Καρκίνους ή Ζυγούς.

Για το μήνα Ιούνιο του 2019 ο Άρης του Καρκίνου φαντάζει πιο πιεστικός για παρορμητικούς και μεταβλητούς που γεννήθηκαν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως: 9/4, 9/1, 11/7, 12/10, 12/4, 12/1, 14/7, 15/10, 25/5, 27/8, 26/11, 23/2, 28/5, 30/8, 29/11, 26/2.

Μέσα στον ίδιο μήνα ο Άρης θα μπορούσε να βοηθήσει στην προώθηση των σχεδίων πολλών Σκορπιών, Ιχθύων, Ταύρων και Παρθένων που γεννήθηκαν στις 11/11, 14/11, 9/3, 12/3, 9/5, 12/5, 11/9, 14/9.

Σημαντική σημείωση Α’ : για τους παρορμητικούς του α’ δεκαημέρου (Κριούς Μαρτίου, Καρκίνους Ιουνίου, Ζυγούς Σεπτεμβρίου, Αιγόκερους Δεκεμβρίου) τα πράγματα δεν φαντάζουν τόσο δύσκολα όσο σε άλλες εποχές, καθώς ο Άρης συναντά σε εξάγωνο τον Ουρανό της διέλευσης και η όποια πίεση εκτονώνεται δημιουργικά (κατά το μήνα Μάιο 2019).

Σημαντική σημείωση Β’: για τους Καρκίνους και τους Αιγόκερους που γεννήθηκαν στις 11/7 και στις 9/1, αντίστοιχα, οι πιέσεις του Ιουνίου φαίνονται εξαιρετικά διαχειρίσιμες, ακόμα και αποδοτικές. Το ίδιο τείνω να ισχυριστώ και για Κριούς γεννημένους κοντά στις 9/4, αλλά και Ζυγούς γεννημένους κοντά στις 12/10, καθώς η εμπλοκή άλλων πλανητών της διέλευσης καθιστά την ερμηνεία διαφορετική και όχι απαραίτητα απολύτως αρνητική.

Με την ευχή μου να υπάρξει μόνο δημιουργική έκφανση των πλανητικών διελεύσεων σε όλες κι όλους!

Θυμηθείτε ότι η νίκη στη ζωή θέλει πολλές φορές κόπο, μαεστρία στη διαχείριση, υπομονή, διπλωματία, ελαστικότητα, έμπνευση, αγωνιστικότητα -ακριβώς επάνω στη στιγμή της μάχης…

Marie-Denise

 

Προηγούμενο άρθροΙδιαίτερα χαρακτηριστικά Σαββάτου 18/5/2019
Επόμενο άρθροΠανσέληνος στο Σκορπιό (19/5/2019) και …Τραγουδοπροβλέψεις by Denise!
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Μαρία Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του καινούργιου εγχειρήματος είναι να έλθουμε πιο κοντά και να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με σταθερή συχνότητα και με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Παράλληλα, θα πραγματευτώ θέματα σχετικά με μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την ψυχολογία και την ισορροπία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Σε εύλογο χρόνο αναμένεται πως θα έχω ολοκληρώσει και τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να κλείσω ίσως με το τρίτο αυτό πτυχίο τον κύκλο σπουδών που επιθυμούσα. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr, το womannow.gr, το enikos.gr με σταθερή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook). Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here