(γράφει η Σοφία Αγαπητού)

Ο Άρης λέγεται και Ερυθρός Πλανήτης εξαιτίας του  ερυθρού χρώματος στην επιφάνειά του και είναι ο δεύτερος πλησιέστερος στον ήλιο πλανήτης, ενώ τα γενικά χαρακτηριστικά της μορφολογίας του είναι παρόμοια με αυτά της γης. Το γεγονός αυτής της ομοιότητας, απασχόλησε επί σειρά ετών τους επιστήμονες, δημιουργώντας την υποψία ύπαρξης ζωής στον πλανήτη. Βάσει έρευνας του CNN, που δημοσιεύτηκε  στις 23-10-2018, ήρθαν στο φως νέες αποκαλύψεις ερευνητών οι οποίοι υποστηρίζουν πως το οξυγόνο το οποίo υπάρχει στον Άρη είναι αρκετό για να φιλοξενήσει τη μικροβιακή ζωή που άνθισε στη γη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Η ονομασία του πλανήτη προέρχεται από τον Ολύμπιο θεό του πολέμου και της μάχης  της Ελληνικής Μυθολογίας  Άρη. Ο Άρης ήταν η προσωποποίηση της βίας, της αιματοχυσίας, της παράφορης οργής και αποτελούσε αρχέγονο θαρραλέου ήρωα πολέμου. Στις μάχες τον ακολουθούσαν οι δύο του γιοί, ο Δείμος, (που θα πει τρόμος) και ο Φόβος, ονόματα που έχουν να κάνουν με τη βία και τα οποία δόθηκαν στους  δύο μικρούς δορυφόρους του, που τον συνοδεύουν στην περιφορά του γύρω από τον ήλιο. Ο Άρης στην αρχαιότητα απεικονίζεται ως επί το πλείστον γυμνός να κρατά  ξίφος στο αριστερό χέρι και να έχει ασπίδα στα πόδια. Οι  αρχαίοι του αφιέρωναν τα λάφυρα του πολέμου.

Στη Μυθολογία ήταν γιός του Δία και της Ήρας και αδελφός της Έριδας, θεάς της ζήλειας, της διχόνοιας  και του τσακωμού,  η οποία έσπειρε τη διχόνοια και  έγινε η αφορμή, «το μήλο της Έριδος», για  να ξεκινήσει ο Τρωικός Πόλεμος. Σύμφωνα με τον Παυσανία ο Άρης συνδέεται επίσης με την ίδρυση του Αρείου Πάγου, διότι υπερασπιζόμενος την κόρη του Άλκίππη, σκότωσε τον βιαστή της, Αλιρρόθιο, γιό του Ποσειδώνα. Δικάστηκε και αθωώθηκε από τους θεούς του Ολύμπου  σε έναν λόφο Βορειοδυτικά της Ακρόπολης, ο οποίος ονομάστηκε Άρειος Πάγος και έκτοτε εκδικάζονταν εκεί όλες οι ποινικές υποθέσεις.

Ο Άρης ήταν ο άνδρας ή ο εραστής της Αφροδίτης και μαζί αποκτήσανε μία κόρη την Αρμονία, για αυτό και στη μελέτη δύο ωροσκοπίων στην Αστρολογία, ο άξονας Άρη και Αφροδίτης, είναι ύψιστης σημασίας, γιατί θεωρείται ό άξονας του έρωτα και υποδηλώνει το αρμονικό ερωτικό ταίριασμα δύο ανθρώπων. Στην Αστρολογία ο Άρης εκφράζει όλα όσα συνδέονται με τον πόλεμο, δηλαδή τη βία, τη δύναμη, τη μαχητικότητα, την ορμή, την τόλμη, την ανδρεία, την κυριαρχία και το αίμα. Επίσης ο Άρης εκφράζει το ένστικτο και την ειλικρίνεια, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο εκφράζεται, η ενστικτώδης δηλαδή ανάγκη του ατόμου για αυτοέκφραση στη δράση του.

Η περιφορά του Άρη από ζώδιο σε ζώδιο διαρκεί ένα με δύο μήνες περίπου. Το Δεκέμβριο του 2018 θα βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων  και στην 1η Ιανουαρίου του 2019 θα μεταβεί στο πύρινο ζώδιο του Κριού. Στους Ιχθύς ο Άρης θεωρείται «θηλυκός» Άρης, ανεξάρτητα με το φύλο του ατόμου, με αποτέλεσμα η εξωστρεφής, ορμητική φύση του να περιορίζεται από την εσωστρέφεια και τον συναισθηματισμό των Ιχθύων. Η πάλη της δυναμικότητας του Άρη, αν εκφραστεί στους ευαίσθητους Ιχθύς, καταλήγει σε  παθητικότητα, αναποφασιστικότητα ή αναβολή της δράσης. Με την έλευση του νέου έτους, στις 2 Ιανουαρίου,  ο Άρης από το σπίτι του, δυνατός, αυθόρμητος και ορμητικός θα σαρώσει με τον αυθορμητισμό και την ενέργειά του δίνοντας ώθηση για καινούργια επαγγελματικά ξεκινήματα,  έχοντας έντονη διάθεση  να εξουσιάζει και να επιβάλλει στους άλλους τη δύναμή του. Προσοχή λοιπόν στον άλογο ενθουσιασμό και σε πιθανές απερίσκεπτες, αδιέξοδες ενάρξεις ή στην ανεξέλεγκτη ανάγκη για κυριαρχία στους άλλους, που μπορεί να εκληφθεί ως καταπίεση.

«Αυτός που εξουσιάζει τους άλλους έχει ισχύ, αυτός που εξουσιάζει τον εαυτό του, έχει δύναμη». (Λάο Τσι)

Σοφία Αγαπητού

 

 

Προηγούμενο άρθροΙχθύες Αστρολογικές Προβλέψεις 2019
Επόμενο άρθροΑστρολογικές Προβλέψεις 2019
Marie -Denise Διαμαντή
Καλώς όρισες στο προσωπικό μου Blog Άστρα-Πές Ντενίζ_oroskopos.gr! Είμαι η Ντενίζ Διαμαντή και στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι να επιτύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο επικοινωνίας, ώστε να σε κατατοπίζω με εγκυρότητα σχετικά με τα αστρολογικά δρώμενα και την αστρολογική θεωρία. Η αστρολογία για εμένα προσωπικά έχει νόημα μόνο α) με τη συνδρομή της ψυχρής λογικής και στη συνέχεια β) με τους απαραίτητους συνδυασμούς με την ψυχολογική διάσταση και την πραγματική εμπειρία καθενός ατόμου. Η διαίσθηση δεν έχει θέση στην δική μου εργασία, καθώς τα μόνα χαρίσματα που διαθέτω ως κληρονομιά είναι το μουσικό ταλέντο, η εργατικότητα και η ευχέρεια στα θέματα που άπτονται του λόγου και της λογικής. Έχω σπουδάσει Επιχειρηματική Διοίκηση -Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (BSc in Management & Organizational Behavior, The American College of Greece, Distinction), αλλά και Ψυχολογία (BSc Hons in Psychology, Wales University). Επίσης, είμαι πτυχιούχος Νομικών σπουδών από τη Νομική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έχω ολοκληρώσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εγκληματολογική Ψυχολογία (MSc in Forensic Psychology) στο πρόγραμμα του UCLan. Με την Αστρολογία καταπιάστηκα αφενός μέσα από την επαφή μου με την Bristol School of Astrology (Foundation Course, Bristol School of Astrology, Distinction), αλλά και μέσω της συναναστροφής μου με τον αείμνηστο Δάσκαλο και Φιλόσοφο, Δρ. Χρήστο Παϊζη. Έχω εξειδικευτεί στην κλασική αστρολογία και στο Γερμανικό σύστημα – σύστημα Ebertin, ενώ ερευνώ σταθερά τη θεώρηση του αρχαίου ελληνικού συστήματος. Αντιπαθώ την ανούσια- αναπόδεικτη θεωρία και την αμετροέπεια. Λατρεύω οτιδήποτε στηρίζεται σε ένα θεωρητικό σύστημα με δομή, πολύ περισσότερο αν μπορεί να αποδειχτεί ορθό μέσα από πρακτικά πειράματα. Συνεπώς δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε ΔΕΝ μπορεί να αποδειχθεί, όπως λ.χ. προηγούμενες ζωές κι άλλες συναφείς θεωρίες. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως υπάλληλος σε μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς Μanagement / Marketing / Επικοινωνίας. Σήμερα ιδιωτεύω ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Στρατηγικής Διαχείρισης, αλλά και ως Σύμβουλος – Ερευνήτρια Αστρολόγος. Συνεργάστηκα με το Love Radio (Ελλάδας), με την εφημερίδα Weekend-Xpress, το περιοδικό Must της Κύπρου, αλλά είχα σταθερή παρουσία και στα marathonlive.gr, dramaweb.gr, mylady.gr, mychannel.gr, το womannow.gr, το enikos.gr. Συνεργάστηκα επίσης με το περιοδικό HELLO στο πρώτο τεύχος της χρονιάς του 2012 για τις ετήσιες προβλέψεις του έτους. Κατά το 2015 εμφανίστηκα αρκετές φορές ως guest στην πρωινή εκπομπή του Epsilon TV «Με το Καλημέρα» στην παρέα της Χριστίνας Λαμπίρη. Σήμερα συνεργάζομαι σταθερά με το oroskopos.gr κι ενίοτε με το daisy.gr διατηρώντας μια μετρημένη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα ( πχ. Facebook).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.